Abonnementsartikel

Manitou benyttede Intermat 2015 til at introducere flere nye maskiner, blandt andet så en ny bomlift med navnet Man'Go 12 dagen lys.

INTERMAT, Paris. Den nye Manitou bomlift med det mundrette navn, Man'Go 12, er en kompakt bomlift som kan løfte to personer med værktøj op i 12 meters højde.

- Maskinen er et økonomisk attraktivt alternativ til 16-meter-klassen, som dominerer markedet for bomlifte. Mange kunder udnytter ikke potentialet i maskinerne med den store rækkevidde, og derfor mener vi, at der er et marked for en mere simpel og billigere bomlift med en løftehøjde på 12 meter, siger produktmannager Samuel Viaud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intelligent motor

Manitou Man'Go 12 drives af en trecylindret Kubota-motor, som er gemt af vejen i selve chassiset. Motoren yder 26,4 hestekræfter og ændrer automatisk omdrejninger i forhold til behovet for effekt.

- Anvender operatøren ingen funktioner på maskinen, går den automatisk ned tomgang. Anvendes der kun en enkelt funktion, stiger omdrejningstallet kun lidt, og først når der anvendes flere funktioner samtidig, går motoren op på maksimal ydelse, forklarer Samuel Viaud.

Kompakt maskine

Den nye lift fra Manitou er særdeles kompakt og den måler kun 1,8 meter i bredden og to meter i højden. Med mandskabskurv er den 5,5 meter lang og under transport kan længden reduceres til 4,5 meter.

- Man'Go 12 har samme diagnosesystem som de større maskiner, og liften har også firehjulstræk med differentialespærre, som kan kontrolleres fra mandskabskurven. Kurven er desuden udstyret med Manitou Safe Man systemet, som afbryder liftens funktioner, hvis operatøren falder omkuld i kurven, siger Samuel Viaud.

Man'go 12 forventes i produktion først på året 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Største med rotation

I modsatte ende af skalaen introducerer Manitou MRT 3255, som er producentens til dato største rotation telescopic. Maskinen har en maksimal løftehøjde på 31,6 meter, og den er i stand til at løfte 2,5 ton til den højde. Den løfter fem ton til ti meter, og når bommen er trukket helt i, løfter den 7,2 ton.

Maskinen har en egenvægt på 24 ton, og effekten leveres af en Mercedes motor på 231 hestekræfter, mens den trinløse transmission leveres af Dana.