Abonnementsartikel

Klimasikring og kloakker skal med i den fremtidige "grønne" Boligjobordning, mener brancheorganisationen.

Kloakinstallationer er vigtige at få med i den fremtidige grønne Boligjobordning både af hensyn til klimasikringen af boliger og beskæftigelsen i de mindre kloakmestervirksomheder.

Det mener brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører - DM&E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter regeringens aftale med DF, SF, Alternativet og De Konservative sent i går er Boligjobordningen nu sikret med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Det har vi kæmpet for og er rigtig godt tilfredse med, udtaler konsulent Søren Christensen fra DM&E.

- Med den nye aftale er der også lagt op til, at den fremtidige Boligjobordning fra 2016 og frem skal være en "grøn" ordning. Og som vi hører det, kommer den til at omfatte energi- og klimaforbedringer i og omkring boligen samt visse hjemmeserviceopgaver. I den forbindelse har DM&E netop henvendt sig til partierne bag aftalen, og gjort opmærksom på vigtigheden af at arbejder med kloak- og afløbsinstallationer kommer med i den fremtidige ordning, fortæller Søren Christensen.

Kloakker udfordrer

Brancheorganisationen mener, at udover at bidrage med øget aktivitet og beskæftigelse blandt de mindre kloakmestervirksomheder vil en fremtidig ordning også kunne bidrage med flere positive effekter på klimaområdet.

- Ordningen vil være et vigtigt incitament til at få forbedret kloak- og spildevandsforholdene herunder spildevandsrensning og klimasikring på de enkelte ejendomme, hvilket mange steder er hårdt tiltrængt, men desværre ofte også voldsomt nedprioriteret, forklarer Søren Christensen og forsætter:

- Generelt er den danske bygningsmasse udfordret af nedslidte kloakker, som ofte giver flere problemer med eksempelvis oversvømmelse af kældere på grund af manglende eller nedslidte omfangsdræn, underdimensionerede eller nedslidte kloakinstallationer, manglende sikring med højvandslukkere eller dårlige regnvandsinstallationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor har DM&E foreslået og påpeget at alle arbejder i forbindelse med afløbsinstallationer på egen grund skal med tages i den fremtidige "grønne" Boligjobordning.