Abonnementsartikel

Hos Brande Entreprenør Service er vintermateriel fortsat et solidt, men mindre forretningsområde, og der er ikke planer om at ændre.

I det daglige er fokus hos Brande Entreprenør Service - BES i daglig tale - på alt i jern. Hvor der i begyndelsen i 1977 var hovedfokus på reparation af gravemaskiner og entreprenørmateriel, er der i dag også kommet andre områder til.

Dog er der fortsat aktivitet i nicheområderne, og herunder finder man også produktion og reparation af snerydningsmateriel. BES producerer og leverer spidsplove, sideplove og svingbare plove til kommuner og vognmænd, der udfører vintertjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Boost

Området har ifølge firmaet selv i mange år været opfattet som et nicheområde, og det er der ikke ændret på.

- Det er næsten identisk i forhold til tidligere. Nichen udgør 5-10 procent af firmaets aktiviteter, siger Carsten Christensen, direktør i Brande Entreprenør Service ApS.

I alt beskæftiger BES cirka 75 medarbejdere, hvor en stor del er smede. Vintermateriel er forbeholdt en fast periode af sæsonen, og smedene kan flyttes rundt internt med efterspørgslen.

- Vi har et beredskab klart i vintersæsonen, hvor vi hurtigt kan blive større på kort tid. Vi kan booste arbejdet med sneplovene op til 20-25 medarbejdere, hvis det skulle blive nødvendigt, men så skal der godt nok også komme mange ordre ind, siger Carsten Christensen.

At opprioritere vinternichen er ikke noget, som er med i overvejelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pt. er der ikke planer om det. Men man ved aldrig, hvad dagen i morgen bringer, bemærker Carsten Christensen.

Topstyret

Efter en nedgang i ordrerne på vintermateriel omkring kommunesammenlægningen for 8,5 år siden, blev der igangsat et stort benarbejde for at få BES-navnet gjort kendt igen i kommunerne. Mange vejformænd stoppede eller fik nye roller, og det betød en del mistede kontakter.

Men et stort fodarbejde fik kontaktfladen på rette vej igen.

- De nye formænd i kommunerne har lært os at kende, efter de gamle var væk. Nu har de været faste kunder hos os gennem flere år, siger direktøren.

BES er primært ordreproducerende inden for vintermateriel. Når der er luft i den øvrige produktion, bliver der produceret nogle enkelte reservedele til lageret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi laver gerne specialmodifikationer efter kundernes ønsker, og derfor giver det ikke mening at have mange færdige plove på lager, forklarer Carsten Christensen.

Virksomheden har i al stilhed gennemført en intern rokade i ledelsen. Tidligere bestod ledelsen af fire personer, men ud fra et ønske om at lave en mere topstyret ledelse består ledelsen nu af Carsten Christensen og Kent Christensen.