Abonnementsartikel

Nyhedspakke indeholder både en betonafretningsmaskine, glittemaskiner og en spredevogn.

Atlas Copco har sendt en ny stribe af betonmaskiner på markedet. Den nye serie bestående af modulopbyggede betonafretningsmaskiner SVE/SVG, BG-glittemaskiner og spredevognen WTS830 er sikker, enkel og let, lover producenten.

Let betonafretter

Den modulære betonafretter SVE/SVG er et letvægtssupplement til Atlas Copcos tungere, modulopbyggede afretningsmaskine BT90. SVE/SVG klarer de 25 meter brede betonstøbninger, som kræves ved eksempelvis tunnel- og vejbyggerier samt i udstillingshaller. En operatør alene kan montere og justere betonafretteren uden specialværktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til BT90 er SVE/SVG konstrueret specielt til beton med middelhøje til høje sætmål og lavere trækmodstand. Derfor har Atlas Copco gjort SVE/SVG lettere og mere fleksibel, hvilket sikrer en mere effektiv produktion under de rette forhold. Modelbetegnelserne SVE/SVG henviser til motorkraften med benzin (G) og el-motor (E).

Opgraderet sikkerhed

I forhold til betonglittemaskiner er der tale om en hel serie. De nye maskiner er sikrere end nogensinde, lover Atlas Copco, og operatørerne kan finjustere dem efter behov. Den nye serie består af BG245 E/G, BG375 G, BG475 G og BG COMBI E, og de er benzin- (G) eller el-drevne (E).

En nyhed i denne serie er centrifugalkoblingen, som er et supplement til den eksisterende Quickstop-funktion. Koblingen udløses, når operatøren slipper håndtaget ved enten en fejl eller en ulykke. Koblingen stopper med producentens garanti glittemaskinen indenfor 180-200 graders rotation - altså inden håndtaget har drejet en hel omgang. Koblingen overholder de nye CE2015-standarder.

Alle de nye modeller af glittemaskiner har yderligere sikkerhedsopgraderinger. Skærmen til drivremmen er fastgjort med en teknik, som bevirker, at operatøren ikke kan få adgang til remmen ved en fejltagelse, og beskyttelsesringene til glittebladene er udviklet for at gøre brugen endnu mere sikker.

Ny spredevogn

WTS830 er en ny, håndbetjent spredevogn på hjul, der ifølge producenten bidrager til en perfekt finish, og som kan give betonpladen farve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vognen vejer mindre end tilsvarende spredevogne og har en nettromle, som binder farven til betonpladen og danner mindre støv ved brug. Spredevognen er let at skubbe, og eftersom den ikke afgiver udstødningsgasser, er den sikker til indendørs brug.