Abonnementsartikel

Den danske udlejningsbranche går forrest i forhold til bæredygtighed. Europæisk branchechef roser den høje danske standard.

Den danske udlejningsbranche er et flagskib, når vi snakker om bæredygtighed i sektoren. Branchen herhjemme er på forkant med udviklingen, og den fungerer som inspiration for brancherne i andre europæiske lande.

Det forklarer Michel Petitjean, generalsekretær i den europæiske sammenslutning af udlejningsselskaber, ERA i dette eksklusive interview med Dagens Byggeri/MASKINteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Definér og uddyb Danmarks rolle i ERA

- Vores rolle hos ERA er at fungere som en udvidelse til de nationale lejeforeninger, og repræsentere lejeindustrien på europæisk plan. Vi promoverer konceptet i hele Europa, foretager økonomiske undersøgelser, der kan påvirke politiske beslutningstagere, og sikrer, at industrien har en stemme i Bruxelles. Så for lejeindustrien i Danmark, som med andre lande, sikrer vi deres stemmer og interesser bliver hørt og reflekteret mere bredt. Dette betyder en hel del, størrelsen af det indre marked og vigtigheden af EU-politikken taget i betragtning. Danmark har fremragende udlejningsselskaber, som er fremadtænkende og har meget høje standarder. De bidrager derfor en hel del til tankegangen i branchen, og hvad den kan opnå i form af at fremme den økonomiske vækst og forbedre bæredygtigheden.

- Hvordan definerer du udtrykket "forbedre bæredygtigheden"?

- Forbedring af bæredygtigheden betyder, at udlejningsfirmaer vil arbejde med hele værdikæden fra leverandører til kunder for at lytte og lære at støtte nye ideer og udvikle nye løsninger. På denne måde kan de forbedre deres egen og kundernes præstationer på forskellige områder, herunder sundhed og sikkerhed, kulstofemissioner, forurening og genbrug.

- Hvordan rangerer ERA den danske udlejningsindustri vedrørende bæredygtighed?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danmark anses af nogle store udlejningsselskaber som havende nogle af de bedste praksisser i Europa, når det kommer til udnyttelse af deres udstyr. Det er godt for Danmark og industrien dér, men det betyder også, at landets udlejningsindustri kan bidrage til at spille en ledende rolle i Europa ved at fremhæve de bedste praksisser og tilskynde innovation.

- Hvad kan den danske udlejningsbranche gøre for at øge bæredygtigheden?

- En rimelig andel af den danske udlejningsbranche drives af store virksomheder, både nationale eller internationale. Vi lærte, gennem vores undersøgelse i 2014, at de fleste af de store udlejningsselskaber arbejder hårdt med bæredygtigheden. Ved at lette udvekslingen af disse bedste praksisser kan hele udlejningsindustrien accelerere dramatisk i sin udvikling hen mod en mere bæredygtig måde at drive forretning på. Dette kunne være et projekt for den danske lejeforening, og medføre tilmed en masse merværdi.