Abonnementsartikel

Kingo gør plads til 119 almene ungdomsboliger i Odense Offentlige Slagtehuse.

Nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen A/S har siden maj 2015 ryddet 10.000 kvadratmeter bygning i og omkring Odense Offentlige Slagtehuse. I stedet for de gamle bygninger skal området rumme nye boliger og erhvervsejendomme.

Slagtehusene er opført i 1926 og består bl.a. af fire slagtehaller, et salgsområde, køleceller, foderfabrik og staldbygninger. Siden slagteriet lukkede i 1980'erne har anlægget ligget forfaldent hen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenørvirksomheden H. Skjøde Knudsen A/S overtog byggeprojektet i maj 2015. Slagteriets hoved- og tårnbygning, som er fredet, bevares, mens de mindre omkringliggende bygninger rives ned.

Omfattende miljøsanering

Kingo startede nedrivningsarbejdet i foråret med en omfattende miljøsanering af alle bygningerne. Efterfølgende blev det gamle slagteri ryddet indvendigt, så kun bevaringsværdige genstande og udvendige facader stod tilbage. For at skabe en ny gennemgangspassage til bebyggelsen, er tre slagtehaller blevet delvist nedbrudt.

Yderligere er syv bygninger og tre mellembygninger blevet totalnedbrudt og to vandtanke, som tidligere har forsynet slagteriet, er blevet skåret ned. Entrepriseleder Sune Jørgensen fortæller:

- Det har været et spændende og omfattende projekt. Vi har i gennemsnit haft cirka 20 mand gående på pladsen, og på et tidspunkt havde vi op til syv gravemaskiner i brug.

Kingo forventer at afslutte nedbrydningsarbejdet sidst på sommeren. Ungdomsboligerne i det gamle slagteri er indflytningsklare efter sommerferien 2016.