Abonnementsartikel

Danmarks største entreprenørkoncern buldrer derudaf med stor stigning på både top- og bundlinje.

De fleste af landets entreprenørvirksomheder oplever gode tider og har for længst lagt krisen bag sig. Det gælder også den største af dem alle - Per Aarsleff A/S, som i dag har offentliggjort et meget positivt regnskab for de første ni måneder af indeværende regnskabsår.

Aktivitetsniveauet har været usædvanligt højt, og det smitter af hele vejen gennem regnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Drevet af Anlæg

Koncernomsætningen for de ni regnskabsmåneder er steget hele 26 procent - til 7,5 millarder kroner - i forhold til samme periode året før. Resultatet før skat var af samme kaliber, 335 millioner kroner mod 225 millioner kroner sidste år.

Det store overskud er primært drevet af området Anlæg, der bidrager med de 219 millioner kroner. Resultatet er væsentligt bedre end forventet ved regnskabsårets begyndelse ikke mindst i tredje kvartal af regnskabsåret. Aktivitetsniveauet har været usædvanligt højt, og indtjeningen på enkeltstående projekter fortsætter de positive takter, står der i regnskabsmeddelelsen.

Området Rørteknik bidrager med et resultat før renter på 61 millioner kroner, mens Fundering bidrager med 72 millioner kroner.

Det flotte delårsregnskab har fået Per Aarsleff A/S til at opjustere forventningen til hele regnskabsåret fra et resultat på 390 millioner til nu 450 millioner kroner før skat.