Abonnementsartikel

Liebherr og JMM kan i år fejre 50 års partnerskab.

Den store tyske maskinproducent Liebherr og den danske importør af disse maskiner, Johs. Møllers Maskiner, har i år været partnere i 50 år.

- Det er faktisk ganske unikt. Johs. Møllers Maskiner A/S og Liebherr har sammen det længst varende forhold i den danske branche for entreprenørmaskiner. Som guldbrud har vi netop været på besøg på Liebherr-fabrikken i Kirchdorf øst for München i det sydligste Tyskland. Her sagde Liebherr tak for det halve århundrede med en stor, flot sølvfarvet plade, som vi nu skal have sat op i vores hovedafdeling i Horsens, fortæller direktør Hans Holm, Johs. Møllers Maskiner A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Liebherr verden over

Det er naturligvis ikke uden en ganske stor portion stolthed, vi skruer jubilæumsgaven fra Liebherr op på væggen.

Direktør Hans Holm

JMM

Det danske besøg i Kirchdorf viste på bedste vis, at den danske importør har en særlig stjerne hos giganten, som i dag beskæftiger flere end 40.000 medarbejdere på Liebherr-fabrikker rundt om i verden. Det hele startede i øvrigt i Kirchdorf. Det var her, den 34-årige Hans Liebherr i 1949 lagde grunden til kæmpekoncernen med Hans Liebherr Maschinenfabrik og patent på en mobil tårnkran. Virksomheden er i øvrigt stadig familieejet.

Fabrikken i Kirchdorf er fortsat en af de helt centrale fabrikker i Liebherr-koncernen. Det er også i Kirchdorf, man finder Liebherr Museum med den oprindelige bygning med bolig og kontor.

- Det er naturligvis ikke uden en ganske stor portion stolthed, vi skruer jubilæumsgaven fra Liebherr op på væggen. Den manifesterer jo, at Johs. Møllers Maskiner i Danmark og Liebherr har været trofaste og solide partnere i hele 50 af Liebherrs totale 66 år, siger direktør Hans Holm.