Abonnementsartikel

I 2018 bliver messen afviklet i juni måned. Forhåbentlig med bedre vejr end hidtil.

Entreprenørmessen E&H i Herning finder næste gang sted i 2018 - helt som planlagt. Dermed er den eventuelle usikkerhed, som nogen branchefolk kunne have oparbejdet efter to regnfulde udgaver, manet til jorden. Dog flyttes messen fra begyndelsen af maj måned til juni. Helt præcist 14.-16. juni 2018.

Det står klart efter Maskinleverandørernes sommerseminar, hvor messen blev evalueret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor udfordring

Det er en flot karakter i forhold til andre messer.

Knud Sørensen

MCH

Tilbagemeldinger fra udstillerne viser generelt et tilfredsstillende udbytte af messen, og hos medlemmerne af entreprenørsektion i Maskinleverandørerne, som står bag messen, var tilfredsheden endnu højere, viser de faktuelle karakterer, som Knud Sørensen fra samarbejdspartneren MCH - Messecenter Herning, præsenterede på seminaret.

Tallene for dette års udgave blev sammenlignet med den første udgave i 2012, og de viste en meget markant afklaring i forhold til, hvorvidt udstillerne ville gentage deres deltagelse på messen. Her svarer 60 procent af alle udstillere "ja" mod 50 procent i 2012. Blandt sektionens medlemmer var tallet 82 procent mod 57 i 2012.

Til gengæld er der ingen tvivlere, og det betyder, at 40 procent af udstillerne efter messen har svaret "nej" til at gentage deres deltagelse. I 2012 var tallet 29 procent.

- Det er bestemt en udfordring, konstaterede Hans Holm, formand for entreprenørsektionen under Maskinleverandørerne på seminaret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet vejret, som har fået de negative holdninger frem.

Øget tilfredshed

Blandt de besøgende viser opgørelserne, at langt hovedparten kom fra Jylland. Faktisk var hele 73 procent af de besøgende fra fastlandet, og trods et tiltag med busrejser fra Sjælland - hvor kun fire personer havde tilmeldt sig - kom kun 19 procent af udstillerne fra øst for Storebælt.

Seks procent kom fra Fyn, og de sidste to procent kom fra udlandet.

Kritikpunkterne udspringer i høj grad af afsavn. De besøgende havde gerne set mere værktøj, mere til de mindre maskiner, samt materiel til kloakbranchen og råstofbranchen. Alligevel steg den generelle tilfredshed fra 3,8 i 2012 til 4,0 i år - målt på en skala fra 1-5, hvor fem er topkarakteren.

- Det er en flot karakter i forhold til andre messer, understregede Knud Sørensen fra MCH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog er der en udfordring i forhold til at få hele messeområdet til at hænge bedre sammen. Derfor vil der i det videre arbejde frem mod E&H'18 blive et øget fokus på de små stande på "P-området".

Desuden er det håbet, at den nye placering i juni vil betyde mindre regn eller i det mindste mindre vand i jorden, så eventuelle regnskyl hurtigere vil trænge væk.