Abonnementsartikel

De to skovlbrands samles med virkning fra 5. oktober i ét selskab.

Viby Attachment A/S og Ebco A/S, der begge producerer skovle til blandt andet entreprenørbranchen, sammenlægges og bliver til Vibco A/S.

Sammenlægningen sker pr. 5. oktober 2015 og "er sidste fase i ledelsens optimering af de to virksomheder", skriver den nye virksomhed i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet får hovedsæde på Ebco's adresse på Smedevangen i Lynge, lidt nord for København. Her vil direktion, salg, bogholderi, designere og selve produktionen være samlet. Adressen i Viby ved Aarhus fastholdes og vil fremover være bemandet med konstruktører og tegnere.

- De to virksomheder, hvis rødder kan spores tilbage til 60'erne, har 50 års erfaring hver. Og lægger man de mange års erfaring sammen, er det faktisk 100 års ekspertise, det nye selskab vil bygge på, fortæller Charlotte Madsen, der repræsenterer koncernledelsen. Hun fortsætter:

- Både medarbejdere og ledelse har set frem til denne dag, hvor vi får de sidste synergier med over i den nye virksomhed. Hverken kunder eller leverandører vil blive ringere stillet, tværtimod. Vi fortsætter samlet under Ebco's cvr-nummer. At vi har valgt navnet Vibco er ingen tilfældighed. Vi producerer allerede en skovl under dette navn. Skovlen er sammenstykket med ingredienser fra henholdsvis Viby Attachment A/S og Ebco A/S produktpalette.

Fortsætter som hidtil

I forbindelse med lanceringen af Vibco A/S præsenterer virksomheden et nyt logo og en ny hjemmeside.

Ligeledes er der kommet et helt nyt katalog på gaden, hvor produkterne fra Ebco og Viby Attachment er adskilt af farvekoder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge virksomheder har tidligere leveret til to forskellige segmenter, men med et overlap. Dette vil også fremover fortsætte.

- Vores skovle har altid været nogle af de bedste på markedet. De holder gerne to maskiners levetid. Så med to gode brands under samme tag er vi nu godt rustet til fortsat at være at finde blandt eliten af producenter af skovle, mener Charlotte Madsen.

Ebco A/S opstod i sensommeren 2009 på bagkant af en konkurs i det tidligere skovlproducerende firma RH-Beco. En konkurs der blev en realitet som følge af finanskrisen. Det blev dannet af Charlotte Madsen og hendes kollega fra RH-Beco Kim Jensen.

I januar 2014 købte de aktierne i Viby Attachment Worldwide A/S, der tidligere hed Viby Attachment og før det Viby Jern. Viby Attachment havde også store problemer og endte med en konkurs på grund af finanskrisen. Den genstartede virksomhed under tilføjelse "Worldwide" fandt det rigtig at lade sig overtage af Ebco for knap to år siden, og nu smelter de helt sammen under sit nye navn.