Abonnementsartikel

De nye modeller har en løftehøjde på syv til ni meter.

Wacker Neuson har for tiden travlt med at sende nyt entreprenørmateriel på markedet. Foruden nye gravemaskiner og dumpere udvider det tyske firma nu også sit sortiment af teleskoplæssere med seks nye modeller med en løftehøjde på syv til ni meter.

Dermed tilbyder Wacker Neuson nu i alt ni modeller i trindelte størrelser. Alle teleskoplæssere udmærker sig ved fokus på ergonomi og betjeningsvenlighed. De nye modeller er designet til høj ydelse og drift under hårde betingelser og skal sikre en hurtig materialehåndtering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alsidige og kraftfulde

Produktpaletten udvides opad med de seks nye modeller og dækker således mange anvendelsesområder, især meget krævende opgaver som tungt jordarbejde.

Topmodellen blandt de nye er teleskoplæsseren TH955, der nu også er Wacker Neusons største model. Den har en løftehøjde på op til ni meter, en nyttelast på op til 5,5 ton og en højtydende Load Sensing-arbejdshydraulik, som gør teleskoplæsseren til en alsidig og kraftfuld maskine.

I intervallet af modeller mellem TH735 til TH955, hvilket indebærer i alt fem modeller, er som standard udstyret med et system til sænkning af hastigheden, således at motorens omdrejningstal automatisk reduceres, når maskinen har nået den maksimale hastighed.

Derved spares op til 10 procent brændstof. Køredrevet, der som standard er 100 procent trinløst, skal sikre en høj trækkraft og et behageligt arbejdsmiljø. Med endepositionsdæmpningen i alle cylindere opnås en forbedret effektivitet under arbejdet og mere komfort for føreren.

Den automatiske skovltilbageføring fås som ekstraudstyr til alle modeller. Kabinen med panoramarude giver et godt udsyn til det monterede redskab, og for servicefolket er der også tænkt på forholdene, idet motorhjelmen kan åbnes helt op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle teleskoplæssere fra fem meters løftehøjde kan styres som forakselstyring, styring på alle hjul og krabbegang.

Med forakselstyring kører teleskoplæsseren sikkert på vejen, mens styring på alle fire hjul giver en ekstrem lille venderadius, og krabbegang er en hjælp ved parallelkørsel med maskinen, f.eks. når der skal køres parallelt med en mur.

Mere sikkerhed med VLS

For at sikre den bedst mulige beskyttelse af fører og maskine og samtidigt sørge for maksimal effektivitet i arbejdet er alle teleskoplæssere fra Wacker Neuson udstyret med førerassistentsystemet Vertical Lift System (VLS).

Uden ændring af arbejdshastigheden sikrer systemet, at maskinen ikke kan tippe i længderetningen på grund af overbelastning. Hvor andre systemer afbryder arbejdscyklussen ved at deaktivere hydraulikfunktionen, sikrer VLS en flydende arbejdsgang - også ved en høj nyttelast - på grund af den delvis automatisering af teleskopbevægelsen.