Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Per Larsen har investeret i en Sennebogen 690HD slæbeskovlsmaskine.

Det var en stødt stigende efterspørgsel i branchen, der fik Entreprenørfirmaet Per Larsen i Kalundborg til at investere i en ny slæbeskovlsmaskine.

Valget faldt på den nye Sennebogen 690HD, som ifølge forhandleren UN Mobilkraner er både hurtig og effektiv og kan grave under vand ned til 15 meters dybde med en kapacitet på op til 220 kubikmeter i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God manøvrering

- Vores udstyr skal være kvalitet, når maskinerne kører fuld tid. Den gamle slæbeskovlsmaskine kunne ikke følge med, så derfor fandt vi den leverandør, som hurtigst kunne levere en ny maskine - det blev UN Mobilkraner, fortæller direktør Per Larsen.

Den nye Sennebogen-maskine med slæbeskovl og 32 meter bom satte fødderne i Kalundborg i juni og er blevet godt modtaget både hos kranfører og kunder.

- Jeg er meget tilfreds med maskinens ydeevne og kapacitet. Den er nem at manøvrere rundt, og den er faktisk noget af det bedste, jeg har kørt med, fortæller kranfører Hardy Bruhn.

Sennebogen 690HD er desuden udstyret med en Cummins motor, som har vist sig at være brændstofbesparende, uden at det går ud over ydeevnen.

Høj hastighed

Hos Per Larsen bruger man primært maskinen til at grave sten og grus for kunder og som underentreprenør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hastigheden på de to 25 ton fritfaldsspil er høj, og maskinen kører hurtigt skovlen ind og løfter op, hvilket gør betjeningen helt problemfri, forklarer Hardy Bruhn.

Desuden fremhæver han de fjernstyrede vægtklodser, som gør Sennebogen 690HD hurtig at skille ad og pakke sammen, når den skal transporteres fra én opgave til en anden på en blokvogn.