Abonnementsartikel

Entreprenørvirksomheden har købt 15 Bobcat minigravere hos Svenningsens.

Når Rødovre-entreprenørvirksomheden Petri & Haugsted A/S handler på maskinfronten, så gør de det ordentligt. Administrerende direktør Jacob Thor Hansen og afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen har for nyligt været på indkøb hos Svenningsens maskinforretning, hvorfra de returnerede med 15 nye Bobcat minigravemaskiner.

De traditionelle Bobcat-farver er dog udskiftet med den danske virksomheds signaturfarve blå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle af vore medarbejdere kom og sagde, at vi nu er firmaet med den blå arm. Det har vi så vedtaget, at vi vil være, siger afdelingschef Jørgen Steen Frederiksen.

- Vi arbejder meget både med kabelnedlægning og med byrumsarbejder, og vi er generelt meget synlige i bybilledet. Derfor er det vigtigt for os, at maskinerne skiller sig ud og præsenterer sig flot, når vi arbejder på gader og stræder. Det opnår vi med vores egen firma-farve og logoet markant placeret på alle vore maskiner fremover, vurderer administrerende direktør Jacob Thor Hansen.

De 15 Bobcat-gravere fordeler sig på 12 maskiner af model E10 og tre E20'ere.

Bedst i sin klasse

Den ganske nye model E20 er den eneste to-tons gravemaskine uden bagende til at rage ud over bælterne. Det er en god egenskab, når der skal graves i byområder, ofte med begrænset plads.

MASKINteknik testede Bobcat E20 i PowerGear i december sidste år. Se videoen her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bobcat E20 kom på det danske marked i starten af 2015, så den byder på den nyeste teknologi og de mest opdaterede features. Maskinen er bedst i sin klasse på maskinførerens komfort ved indstigning, og den tegner sig også for klassens laveste støjniveau. Som ny Bobcat-generation har E20'eren dobbelt proportionalstyring i joysticks, fortæller salgskonsulent Carsten Bisgaard.

- De to maskintyper rammer det område, hvor vi aktuelt har haft størst behov for fornyelse af maskinparken. De 15 maskiner er led i dels en større udskiftningsproces, men også en forøgelse af antallet af vore egne maskiner, så vi kan skrue ned for indleje, forklarer afdelingsleder Jørgen Steen Frederiksen.

De 15 maskiner er første etape af en stor udskiftning i virksomhedens maskinflåde. Til foråret følger etape to. Og næste efterår satser Jacob Thor Hansen på endnu et indkøb.

Petri & Haugsted har eksisteret i 107 år og beskæftiger 250 timelønnede medarbejdere og 60 funktionærer.