Abonnementsartikel

Nye maskininvesteringer er vigtige for satsningen på nedrivning og miljøsanering hos A.K. Entreprenørservice.

Specialviden og udvikling af projekter med genanvendelse af byggematerialer og modtagelse af miljøfarlige stoffer har åbnet nye forretningsmuligheder for A.K. Entreprenørservice. Nu satser virksomheden i Rønnede primært på nedrivning og miljøsanering, og i det perspektiv er investeringen i to nye 21 tons Hitachi ZX210LC-5B gravemaskiner et bevidst valg, fortæller direktør Alex Krøldrup:

- I dag løser vi kun ganske få opgaver med kloakering og byggemodning, så de nye maskiner skal udelukkende arbejde med nedrivning. En af grundene til valget af Hitachi er, at vi i forvejen har to af deres 21 tons gravemaskiner, og de har kørt med høj driftssikkerhed. Der har kun været behov for olieskift og den almindelige, planlagte service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn omstilling og udvikling

Det nye fokus på miljøsanering og nedrivning har senest ført til, at A.K. Entreprenørservice har engageret sig i genbrugs- og miljøpladsen Screenflex, der også er beliggende i Rønnede.

Et såkaldt upcycling center, hvor der i 2014-15 med midler fra Grøn Omstillingsfond under Erhvervsstyrelsen er udviklet nye metoder til direkte genbrug af byggematerialer og andre former for genanvendelse ved bl.a. neddeling og knusning. Nyttiggørelse med henblik på forbrænding til produktion af fjernvarme, samt modtagelse og håndtering af materialer med miljøfarlige stoffer som PCB, bly, kviksølv, asbest m.v.

- Der kræves kraft og præcision, når man arbejder med nedrivning, hvor vi også kildesorterer på pladsen. Hitachis gravemaskiner er hurtige i hydraulikpumperne, og det betyder rigtig meget for maskinførerne i deres arbejde, hvor de er i gang mange timer om dagen. Grejet skal bare køre, og det skal køre præcist, siger Alex Krøldrup.

A.K. Entreprenørservice har bl.a. stået for miljøsaneringen og nedrivningen af Asminderød Skole i Fredensborg, men ellers er det først og fremmest parcelhuse, virksomheden tager sig af.

Tre dage om et parcelhus

- Når vores folk har været inde og miljøsanere, tager det mig i snit tre dage at rive et parcelhus ned, fortæller maskinfører "Lille Peter" Heiberg, som i sin nye Hitachi med nedbrydningsgrab er i gang med at fjerne en villa med udsigt over Furesøen, fordi der skal opføres en ny samme sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kørt en af vores ældre Hitachier, og der er virkelig sket meget siden 2007. Der er kommet en ekstra pumpe på, og hele elektronikken er fornyet. Jeg bruger skærmen konstant og orienterer mig bagud via kameraet. Der er en god komfort i maskinen med overtrykskabine og et specielt støvfilter. Og så kan sædet justeres perfekt i forhold til joystick og pedaler. Men det vigtigste er, at maskinen er stærk og kører bedre end andre gravemaskiner, jeg har arbejdet med. Hitachi er rigtig god i hydraulikken, fastslår Peter Heiberg.