Abonnementsartikel

Bygherren ELF Development har miljøsanering som en vigtig parameter ved valg af samarbejdspartner til IrmaByen i Rødovre.

Et af de helt store byggeprojekter i Københavnsområdet er i øjeblikket under forberedelse i Rødovre, hvor den 135.000 kvadratmeter store grund med Irmas tidligere hovedkvarter på Korsdalsvej miljøsaneres og nedbrydes for at blive forvandlet til en ny bydel i de kommende år. IrmaByen kommer til at huse godt 3.000 indbyggere i et attraktivt område, hvor natur, sports- og fritidsklubber og offentlig transport mødes.

Skarpt fokus på sanering

Det har fra projektets start stået klart for bygherren ELF Development A/S, at arbejdet med miljøsanering ville have afgørende betydning, da de gamle haller og bygninger indeholder bl.a. PCB, bly og asbest:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi ønsker at vælge en kompetent samarbejdspartner, som vi kender, er trygge ved, og som vi ved, gør tingene ordentligt.

Brian Grundtvig, ELF Development

- Der er tre parametre for os, når vi ser på miljøsanering og nedbrydning. Vi ønsker at vælge en kompetent samarbejdspartner, som vi kender, er trygge ved, og som vi ved, gør tingene ordentligt, fortæller Brian Grundtvig fra ELF Development:

- Dernæst er det vigtigt, at de lever op til arbejdsmiljøloven og håndterer de skadelige stoffer, vi ikke kan undgå i forbindelse med nedrivningen. Vi skal vide, at de kan håndtere dem sikkert, og at de gør det rigtige. Så vi ikke får problemer med alt det, der kommer efterfølgende. Der skal også være styr på lydsaneringen, og hvor meget maskinerne larmer i forhold til det omgivende miljø. Ligesom støvproblematikken og de øvrige ting inden for arbejdsmiljø skal være løst. Vi har fulgt Kingo Karlsen gennem lang tid, fordi de har været foran i arbejdet med miljøskadelige stoffer. Samtidig er de konkurrencedygtige og har kapaciteten til at løse en så stor opgave som denne.

Kaffetårnet bliver stående

Det fredede Kaffetårn fra 1968 bliver som den eneste bygning stående tilbage på grunden og vil - omgivet af en plads - blive hjertet i IrmaByens. Fra toppen af det 34 meter høje tårn kan man se ud over hele Rødovre og det meste af København.

Kaffetårnets seks etager indrettes, så de involverer den nye bydels borgere og resten af Rødovre. Her og på pladsen foran vil man kunne opleve både kaffe, (koge)kunst og fysiske aktiviteter.