Abonnementsartikel

Optagelserne til tredje sæson af tv-serien Dicte er netop startet i Aarhus. NCC løser en usædvanlig opgave for holdet, der har fokus på sikker og effektiv produktion på en arbejdsplads, der er som de færreste.

NCC har sammen med kunden Miso Film til opgave på sikker vis at sørge for plads til folk og udstyr på de mange film-lokationer i Aarhus-området, der danner baggrund for optagelserne til den nye sæson af Dicte.

- For udefrakommende kan filmproduktion virke ekstremt rodet og tilfældigt. Men det er alt andet end det. Planlægning er alfa og omega, fordi selv de mindste forsinkelser er meget dyre, forklarer Anders Mangaard Jacobsen, location manager hos Miso Film.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NCC's ViaSafe-medarbejdere hjælper blandt andet med opsætning af parkeringsforbudsskilte og mandskab til momentvis afspærring, hvilket er med til at sikre plads til al udstyret og de op mod 100 personer, der arbejder på stedet.

- Vi har brug for en samarbejdspartner, som udviser ansvarlighed og seriøsitet og i høj grad er fleksibel. Fejlraten hos NCC er tæt på nul, og det er vigtigt. Der er ikke plads til en masse fejl - både fordi det koster, og fordi vi har med menneskers sikkerhed at gøre, siger Anders Mangaard.

Gensidig indsigt

NCC har haft opgaven siden optagelserne af sæson to i 2014, hvor medarbejderne på et fælles seminar fik en introduktion til filmproduktion, så de forstår de basale aspekter. Begge parter er enige om, at det var en god investering.

- Det er en noget anderledes opgave end dem, vi normalt løser, hvor vi primært laver afspærringer ved vejarbejde og hjælper med at afvikle og regulere trafik. Men det er en oplagt opgave, hvor vi har masser af erfaring fra andre brancher at byde ind med, siger Kasper Madsen, som er salgs- og entrepriseleder hos NCC Roads med ansvar for Dicte-opgaven.

NCC har også reklamefilmsproducenten M2Film som kunde og mærker interesse fra forskellige events såsom festivaller, koncerter og motionsløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NCC ViaSafe er en løsning, der skal øge sikkerheden på vejene og regulere trafikken ved større og mindre vejarbejder, så fremkommeligheden forbedres.