Abonnementsartikel

Dansk Asbestforening genudgiver nu byggebranchens vejledninger til håndtering af miljøgifte som PCB, bly og asbest. Den første vejledning udkommer i december.

Dansk Asbestforening kan nu fortælle, at der er opdaterede vejledninger på vej til håndtering af PCB, bly og asbest i bygninger. Det vil sige, at den gule, blå og grønne vejledning, der guider den danske byggebranche i håndteringen af miljøgifte, nu bliver genudgivet af foreningen.

- Selvom det efterhånden er cirka 40 år siden at PCB og asbest blev forbudt i byggeriet, og otte år siden at bly blev det, så florerer stofferne stadig overalt i vores byggeri og miljø qua genanvendelse af byggematerialer, hvor giftene ikke er blevet frasorteret. Derfor er det mere relevant end nogensinde at holde sig up to date på miljøgifte og håndteringen af dem i byggebranchen, siger Jens Jensen, formand for Dansk Asbestforening under Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erfaringer videreformidles

Vi bliver hele tiden klogere på de farlige miljøgifte via de mange erfaringer, vores medlemmer gør sig, og de erfaringer skal selvfølgelig videreformidles til vores medlemmer og til branchen.

Jens Jensen
Formand for Dansk Asbestforening

- Vi bliver hele tiden klogere på de farlige miljøgifte via de mange erfaringer, vores medlemmer gør sig, og de erfaringer skal selvfølgelig videreformidles til vores medlemmer og til branchen, sådan at vi kan komme nærmere et Danmark, hvor hverken mennesker eller miljø bliver skadet af miljøgifte, fortæller Jens Jensen.

Den første vejledning, som er klar i en ny og opdateret version, er den blå blyvejledning, og den kan downloades gratis fra Dansk Asbestforenings hjemmeside fra 2. december 2015.