Abonnementsartikel

Afdeling 54 i AAB i Ballerup skal igennem en omfattende renovering af kloaknet og belægninger.

Boligforeningen AAB's afdeling 54 i Ballerup tager nu hånd om et par presserende udfordringer for de 19 almene blokke i afdelingen. Adskillige kilometer nedslidt kloaknet skal renoveres, og der skal udskiftes og etableres ny flisebelægning og strøg omkring husene. Endelig skal der skabes løsninger på de udfordringer, som de klimatiske ændringer giver i forhold til forøgede regnmængder.

Efter prækvalifikation og udbud har AAB valgt det rådgivende ingeniør-og arkitektfirma, Gaihede, til at stå for opgaven samt være med til at finde entreprenøren i en kommende udbudsrunde. Gaihede har en række erfaringer med både komplicerede spildevandssystemer og de mere enkle kloaknet. Rådgiverfirmaet har også specialiseret sig i at klare opgaver med regnvand på en særlig måde, så løsningerne giver nye og positive muligheder for brugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vand kan bruges positivt

Mange steder er kloakanlæggene fra 1960'erne nedslidte og skal genoprettes.

Peter Elle Silberg

Projektleder hos Gaihede

- Vand - både spildevand og regnvand - er i disse år en stor udfordring for de almene boliger. Mange steder er kloakanlæggene fra 1960'erne nedslidte og skal genoprettes. Samtidig har klimaforhandlingerne gjort, at der kommer mere regnvand, og det er ejendommene ikke bygget til, siger projektleder hos Gaihede, Peter Elle Silberg, i en pressemeddelelse.

Men netop de stigende regnmængder er det muligt at vende til noget positivt, mener Gaihede.

- Mange boligforeninger har været nødt til at gøre noget ved deres problemer med vand. Det kan være surt, men som regel kommer der positive og spændende løsninger ud af det. Det kommer der også i afdeling 54 - blandt andet med flere rekreative løsninger på de grønne områder. For at få det bedste resultat skal vi have workshops med beboerne, siger Gaihede-rådgiveren.

Udførelslen af projekterne starter med spildevandskloakkerne i maj 2016, og hele projektet forventes færdigt midt i 2018.