Abonnementsartikel

Vognmands- og entreprenørvirksomheden Gert Svith A/S har investeret i en Powerscreen Warrior 2100, der kan accellere materialet med en kraft på op til 6G.

Der er kommet nye hestekræfter til vognmands- og entreprenørvirksomheden Gert Svith A/S på Djursland. Virksomheden, som blandt andet udfører snedrydning, salter veje, knuser sten og kører specialtransporter med op til 73 ton, har i sagens natur en alsidig maskinpark - som nu er blevet udvidet med et Powerscreen Warrior 2100 sortereanlæg.

Nyindkøbet falder godt i spænd med, at virksomheden også driver to genbrugspladser og fem grusgrave på Djursland - med alt hvad det indebærer af knuse- og sortereranlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gert Svith A/S er i øvrigt en familievirksomhed og drives i dag af 3. og 4. generation. Det var da Gert Svith, barnebarn af grundlæggeren, overtog virksomheden i 1965, at forretningen med udvinding af sten og grus for alvor kom i gang. Her godt 40 år efter udgør råstofferne en væsentlig del af indtjeningen.

Igennem alle årene har Powerscreen været en favorit i grusgravene.

- Vi har valgt Powerscreen, fordi de altid kører, og fordi der følger en rigtig god service med, forklarer Gert Svith i en pressemeddelelse. Med den nyindkøbte Warrior 2100 råder virksomheden over seks af Powerscreen-anlæg - alle sammen leveret af Aksel Benzin A/S.

Nem at flytte

Det er afgørende for den østjydske virksomhed, at maskinerne kører hele tiden og står helst kun stille, når de bliver transporteret. Og netop derfor er de glade for Powerscreen på Djursland.

- Det er nogle stabile maskiner, fortæller Gert Svith, der også understreger at det er en stor fordel for dem, at maskinerne er lette at pakke sammen og stille op igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi flytter hele tiden Warrior'en rundt i mellem vores grusgrave. Vi kan bruge den til rigtig mange forskellige ting, og derfor står den sjældent på et sted længere end en uge af gangen, fortæller Gert Svith.

Den nye Powerscreen Warrior 2100 er i øvrigt et grovsorteringsanlæg, specielt designet til at arbejde i grusgrave med høj kapacitet. Anlægget er udstyret med en 3-akslet "heavy duty"-sigte, der kan accelerere materialet med en kraft på op til 6G. Sigten kan udstyres med en lang række sigtemedier, som gør, at anlægget kan bruges til mange forskellige opgaver.

Warrior'en er desuden med i Powerscreens "Fuel Save"-program, og er ifølge importøren en af de mest driftsøkonomiske sortereranlæg på markedet.