Abonnementsartikel

Den danske forhandler er godt i gang med at få de italienske hamre ud på det danske marked.

Sidst danske Viggo Bendz A/S gæstede Bauma, var det med nedbrydningshamrene fra Montabert som et af de væsentligste omdrejningspunkter. Sådan er det ikke længere.

Aftalen mellem Montabert og Viggo Bendz sluttede for godt et år siden, men det betyder ikke, at den danske forhandler ikke har hamre i sortimentet. Nu er de blot gule, bygget i Italien, og lyder navnet Indeco.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indeco-hamrene har en konkurrencedygtig pris, og kvaliteten fejler bestemt ikke noget. De er et af 4-5 mærker af hamre, som arbejder med den samme teknik, hvor en dæmpefunktion sender slaget ud i mejslen og ikke tilbage i maskinen, siger Poul Erik Jakobsen, direktør og ejer af Viggo Bendz A/S, da vi møder ham på Bauma 2016.

Sparer brændstof

Sortimentet fra Indeco kan monteres fra alt mellem en 800 kg minigraver og en 120 tons maskine. I den største ende hedder hammeren HP18000 FS og vejer 11,5 tons. Det er dog ikke en størrelse, som har sin gang i Danmark.

Det danske marked ligger på maskiner i størrelsen 20-50 tons, og det er størst omkring de 20 tons. De danske nedbrydere bruger også store hamre som HP1500 FS og HP1800 FS, men der er også anlægsgartnere, som bruger hamre på deres minigravere, siger Poul Erik Jakobsen.

Betegnelsen FS står i øvrigt for Fuel Saving. Indeco's egne test har vist, at arbejder man med en Indeco-hammer har man mere brændstof tilbage i tanken, end hvis man udførte samme opgave med en anden hammer. 20 procent lavere brændstofforbrug skriver Indeco selv i deres præsentationsmateriale.

Troværdighed

Gennem Viggo Bendz forhandling er Indeco's hamre på danske grund for første gang - næsten. For da selvsamme Viggo Bendz forhandlede hamre, sakse, grabber mv. fra LST, var det reelt Indeco-producerede redskaber, som LST malede og solgte under eget brand. LST er lukket ned for nogen tid siden, og nu er hamrene fra Indeco så tilbage i Danmark - og denne gang under sit eget navn og farve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg havde aldrig nogen reklamationer på Montabert, og det har vi heller ikke på Indeco. Vi stoler på produktet, og kunderne stoler på os. Vi står inde for produktet, og kunderne viser os tillid. Vi og vores produkter lever op til, hvad vi lover, og troværdighed er alfa og omega i denne branche, siger Poul Erik Jakobsen.

Indeco producerer 4.000 hamre om året.

Tyske gravekasser

Som yderligere et ekstra tiltag i det danske firma har de indgået en aftale med tyske LTW om salg af deres gravekasser i Danmark.

- Vi fik dem for trekvart år siden, og vi har ikke gjort i gravekasser før. Men det er en del af vores anderledes tilgang, hvor vi kigger bredere på, hvad segmentet har brug for. Vi har solgte LTW gravekasser til to store projekter for CG Jensen samt nogle mindre entreprenører. Vi kan tilbyde alt fra de små lette udgaver i aluminium og til de mega store. De kan skræddersys til projekterne, og vi beregner gerne for kunderne, hvad et konkret projekt skal bruge for at sikre sig, siger Poul Erik Jakobsen.

Alle gravekasserne er DIN godkendte - Deutsche Industri Norm - og overholder alle sikkerhedsnormer, understreger han.