Abonnementsartikel

10 danske entreprenørvirksomheder er blevet udvalgt til at byde på Odense Letbanes kommende udbud af byrumsentrepriser. Arbejdet begynder til oktober.

Etablering af Odense Letbane, som er planlagt fuldt funktionsdygtig i 20121, er i gang. Inden der kan blive anlagt skinner, kørestrøm, signalsystemer og så videre, skal der dog skabes et otte meter bredt område, som letbanen kan blive bygget på. Derfor skal der flyttes vejbaner, cykelstier og fortove langs hele ruten.

Odense Letbane P/S har nu udvalgt de virksomheder, som får lov til at deltage i de kommende udbud af dette arbejde. I alt 10 danske entreprenører er blevet prækvalificeret til at byde på byrumsentrepriserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Syv udbud

Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation.

Adm. direktør Mogens Hagelskær

Odense Letbane P/S

Der bliver tale om i alt syv udbud, da Odense Letbane P/S har valgt at opdele letbanestrækningen i syv geografiske områder. Af de syv entrepriser bliver tre betegnet som 'store', mens fire betegnes som 'mindre'.

- Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation, så vi forhåbentlig kan opnå nogle gode priser på de enkelte udbud. Derfor er det vigtigt at give virksomheder af forskellig størrelse, altså både større og mindre entreprenører, en mulighed for at være med, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Seks virksomheder er blevet prækvalificeret til at byde på alle de syv entrepriser, herunder de tre store.

Disse virksomheder er i alfabetisk rækkefølge: Arkil A/S, Barslund A/S, KAMCO A/S - Odense, M. J. Eriksson A/S, Munck Forsyningsledninger A/S og Per Aarsleff A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er fire virksomheder blevet prækvalificeret til at byde på de fire mindre entrepriser, så der på disse fire udbud kommer op til 10 bud på hver entreprise.

Disse virksomheder er i alfabetisk rækkefølge: Entreprenørfirmaet Ollerup A/S, Hansson & Knudsen A/S, Odense Letbane EGEMP (Konsortium bestående af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør) og TC Anlæg A/S.

I gang til maj

Den første af de syv byrumsentrepriser kommer i udbud til maj. Derefter følger de øvrige seks udbud løbende frem mod 2018.

Byderne opfordres til at oprette en profil på Odense Letbanes Leverandørportal, hvor både bydere og interesserede underleverandører kan registrere sig ? og derved vise deres interesse for at finde samarbejdspartnere og eventuelt danne konsortier med henblik på udførelsen af entrepriserne. Leverandørportalen findes her.

Det første arbejde med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove begynder efter planen til oktober på den sydlige del af Ørbækvej og Campusvej.