Abonnementsartikel

Entreprenørens maskiner er kørt i stilling, og medarbejderne står klar til at gå i gang med at anlægge første etape af Fjordforbindelsen Frederikssund.

Selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund satte mandag den 25. april officielt arbejdet med en motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord i gang med et første spadestik. Det fortæller Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Spadestikket blev taget i fællesskab af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund, og bestyrelsesformand Leif Tullberg. De mange borgere på pladsen greb også fat i en spade og hjalp til med at sætte gang i byggeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var i øvrigt stor interesse for begivenhedem, da over 300 mennesker deltog i arrangementet ved Marbækvej og havde en flot udsigt over Roskilde Fjord og det sted, hvor den kommende motortrafikvej og bro skal anlægges.

Til gavn for væksten

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der har været tæt på projektet ad flere omgange og havde set frem til denne dag, sagde blandt andet:

- Om nogle år vil omkring 13.000 biler bruge broen hver dag. Den enkelte bilist vil spare tid, og det er tid, der i stedet kan bruges på familie og fritid.

- Der vil komme en mere effektiv adgang til det øvrige vejnet, som også vil gavne væksten og erhvervslivet, både i København, kommunerne langs Frederikssund-fingeren og helt ud til Hornsherred, fortsatte ministeren.

Til gavn for regionen

Bestyrelsesformanden for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, var også blandt dagens talere og udtrykte sin glæde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vejen hertil har været lang, men nu kommer broen - til gavn for hele regionen. Det er der grund til at fejre, sagde han blandt andet.

Udover taler bød arrangementet på en udstilling om projektet, og nogle af entreprenørens køretøjer var også kørt frem, så de mange interesserede ved selvsyn kunne se, hvilke maskiner der kommer til at præge området frem mod åbningen af broen i 2019.