Abonnementsartikel

FKSSlamson A/S oplever stigende efterspørgsel på TV-inspektioner, og alene inden for de sidste tre år er forretningsområdet inden for TV-inspektion vokset 30 procent.

30 års medlemsskab af DTVK har været en god investering, og FKSSlamson har netop indgået stor rammeaftale på blandt andet TV-inspektion for de kommunale spildevandsselskaber Aarhus Vand, Odder spildevand og Favrskov Spildevand. Og i det hele taget vokser foretningsområdet for FKSSlamson - faktisk med hele 30 procent over de seneste tre år. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Med 20 fuldtidsansatte TV-operatører og tilhørende specialiserede TV-biler, er FKSSlamson rigtig godt rustet til at imødekomme de kommende års massive fokus på klimaændringer, herunder vedligeholdelse og udbygning af kloaknettet, siger Michael Sørensen, drift- og salgsdirektør hos FKSSlamson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Michael Sørensen er det stadig de kommunale spildevandsselskaber, der udgør langt den største del af kunderne, når der skal udføreres TV-inspektion. Men også andelen af kommunale ejendomme, boligselskaber og private husejere vokser i takt med, at kloakkerne falder sammen, og rotteproblemerne melder sig.

30 år med DTVK

Siden 1986 har Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning (DTVK) under Dansk Byggeri opbygget en af Europas førende kontrolordninger. Med et rekordantal medlemmer og fuldtidsprofessionelle TV-operatører, står DTVK i jubilæumsåret bedre rustet end nogensinde.

- FKSSlamson har været med i DTVK siden kontrolordningen blev oprettet i 1986, og det har vist sig at være en god investering. TV-inspektion fylder i dag mellem 35-40 procent af vores forretning og er klart vores største forretningsområde, siger Michael Sørensen.

Stor rammeaftale

For medlemsvirksomhederne af DTVK er der en række krav, der skal opfyldes. Der stilles blandt andet krav til udstyret, TV-operatørerne skal være certificerede og efteruddannes løbende. Derudover skal man være i stand til at rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser i nogle helt specielle XML filer.

- Som Medlem af DTVK har vi jo nogle kompetencer, der betyder, at vi kan udføre opgaver og levere rapporter, som ingen almindelige kloakvirksomheder er i stand til. Derfor har vi blandt andet vundet en rammeaftale med Aarhus Vand, Odder spildevand og Favrskov Spildevand, hvor vi på TV-inspektionsdelen skal sikre dem overblik over ledningstilstanden, så de kan budgettere og planlægge, siger Michael Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den samlede rammeaftale løber frem til 2021 og Rammeaftalen omfatter TV-Inspektion og spuling i forbindelse med spildevandsprojekter.