Abonnementsartikel

Sorø-virksomheden MIS Recycling udvider med opkøbet af den grønne neddelingsentreprenør Bakkegård A/S.

Martin Henriksen og Henrik Hvid fra MIS Recycling knuser hvert år mere end tre millioner tons beton, tegl, asfalt og natursten. Nu har virksomheden på forholdsvis kort tid etableret sig på et nyt forretningsområde - grøn neddeling - hvor de blandt andet neddeler have-/parkaffald, rødder, stammer, paller og affaldstræ.

Og nu bliver Sorø-virksomheden endnu større. For 1. maj købte MIS Recycling Bent Gissels mere end 50 år gamle virksomhed, Bakkegård A/S der ligger mellem Kolding og Esbjerg. Så fremover bliver Bakkegård A/S en del af MIS Recycling gruppen, der blandt andet også udlejer maskiner og anlæg i divisionen MIS Rental.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre millioner tons

- Siden Henrik (Hvid red.) og jeg startede op for 18 år siden, har vi stille og roligt arbejdet os op til at blive Danmarks suverænt største knuseentreprenør. Vi er løbet fra alle de andre, vi har købt rigtig mange knuseafdelinger op hos nedbrydningsentreprenørerne, og der kører faktisk mere end tre millioner tons materialer gennem vores 14 Kleemann mobilknuseanlæg hvert år, siger Martin Henriksen, direktør i MIS Recycling, i en pressemeddelelse.

- Vi er sgu stolte over det, vi har banket op - og at vi har været med til at opfinde og udvikle konceptet med at knuse ude hos kunderne. Det er godt for miljøet, og vores pakkeløsninger har gjort os markedsledende på knusning og sortering. Men på grøn neddeling har vi ikke været lige så stærke. Sidste år begyndte vi at æde os ind på det nye forretningsområde. Vi kan jo ikke bruge vores almindelige knuseanlæg til de grønne neddelings-opgaver, så vi købte en neddeler, et tromlesortereranlæg og et stjernesortere-anlæg. Og de har kørt dag ud og dag ind, fortæller teknisk direktør Henrik Hvid.

Genvej

Handlen kom i hus, da det sjællandske makkerpar for nogle måneder siden mødte Bent Gissel fra Bakkegård. Han fortalte, at han gerne ville trække sig tilbage, og at virksomheden med blandt andet fire neddelere, fem sortereanlæg, læssemaskiner, milevender, lastbiler og så videre var til salg. Efter et par møder blev de enige om, at MIS Recycling købte Bakkegård.

Dermed har MIS Recycling taget en genvej til at kunne vokse på det grønne område. MIS Recycling kalder i øvrigt sig selv - rent aldermæssigt - for en konfirmand i forhold til Bakkegård, som blev stiftet i 1962. I dag har den jyske virksomhed otte erfarne medarbejdere, som fortsætter i firmaet.

Marked i vækst

- Alt bliver på en måde uforandret. Bakkegård fortsætter som Bakkegård. Der er masser af goodwill i navnet. Og vi er stolte af at kunne få lov til at føre familien Gissels virksomhed videre. Ud over at levere ekstrem god service og høj kvalitet, kan virksomheden nogle helt specielle ting. Som de eneste i Danmark har Bakkegård for eksempel et anlæg, der kan vaske rødder og affaldstræ, så kunderne får den allerbedste kvalitet til forbrænding. Bakkegård har også en opdateret plads på mange tusinde kvadratmeter, hvor de neddeler affald, komposterer og behandler kompost og vasker rødder, men en stor del af arbejdet sker "ude af huset" hos kunderne. Men vi er langt fra mætte, så det er da planen og ambitionen, at Bakkegård skal vokse sig større i løbet af nogle år, fortæller Martin Henriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For markedet for grøn neddeling af for eksempel affaldstræ, have-/parkaffald og rødder til produktion af biomasse og biobrændsel, vokser eksplosivt for øjeblikket, oplyser MIS Recycling. Og kunderne er både private virksomheder og kommunale kunder. I snart 20 år har de knust hårde materialer som beton, tegl, asfalt og så videre. Nu bliver denne viden og erfaring taget med over i det grønne område.