Abonnementsartikel

3. juli klippes snoren til Carlsberg Station, der forventes at blive en af hovedstadens mest benyttede.

Carlsberg Byens nye station ligger tæt ved grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro.

- Carlsberg Byen bliver et levende bykvarter med plads til både studerende, besøgende og beboere samt butikker, gode spisesteder og kulturelle oplevelser. Det bliver et sted, hvor man bor, arbejder, studerer og klarer sine indkøb. Derfor er det helt afgørende, at der er gode kollektive trafikforbindelser. Med åbningen af Carlsberg Station bliver det nu endnu lettere at komme til og fra bykvarteret, siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Carlsberg Station er en del af en større plan, der skal sikre en god og bæredygtig infrastruktur i det nye bykvarter.

Det bliver et sted, hvor man bor, arbejder, studerer og klarer sine indkøb. Derfor er det helt afgørende, at der er gode kollektive trafikforbindelser.

Adm. direktør Jens Nyhus

Carlsberg Byen P/S

Den nye S-togsstation er derfor suppleret med gangarealer og cykelstier, der skal give fodgængere og cyklister sikre og hurtige forbindelser. Blandt andet er der etableret en ny cykelsti, der forbinder Sønder Boulevard og Valby. Desuden er der også anlagt en ny vejbro over baneterrænet, der skal lede bilerne fra Vigerslev Allé og ind til Carlsberg Byen, hvor omkring 3.000 underjordiske parkeringspladser kan tage imod bilerne.

Enghave lukker

DSB vil sammen med Banedanmark overtage den daglige drift af Carlsberg Station, når stationen indvies den 3. juli. Ifølge DSB er der udsigt til, at stationen bliver blandt hovedstadens fem mest benyttede S-togsstationer med 24.000 daglige rejsende.

- Vi glæder os meget til at tage den nye station i brug og byde de første passagerer velkommen i de moderne rammer. Med stationens centrale placering og de mange faciliteter, det nye bykvarter kommer til at tilbyde, bliver det attraktivt at tage toget både for daglige pendlere og besøgende i området, siger administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Carlsberg Station ligger nogle hundrede meter fra Enghave Station, som bliver taget ud af drift den 3. juli, når den nye station tages i brug.