Abonnementsartikel

Henrik Blomgreen fra Ølgod gør comeback som entreprenør, og til opgaverne har han købt en ny Terex gravemaskine TC 37-2.

Efter at have holdt et sabbatår, som Henrik Blomgreen fra Ølgod selv kalder det, er han nu tilbage i branchen som entreprenør. I 14 år stod han i spidsen for entreprenørfirmaet Blomgreen A/S, som han solgte til sin kompagnon i fjor. Tilbagekomsten fejrer han med en ny Terex TC 37-2. Det skriver den danske Terex-importør Maskinhuset A/S fra Horsens i en pressemeddelelse.

Henrik Blomgreen erkender, at han slet ikke kan undvære jordarbejdet, kloakopgaverne og jargonen på arbejdspladsen. Han har nu etableret firmaet Blomgreen, som udfører en række opgaver for større entreprenører inden for det geografiske område mellem Esbjerg, Herning og Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

XL-serien

Blomgreen beskæftiger fire mand og har travlt. Maskinparken bestod tidligere kun af en Terex TC 16, men nu har den ældre gravemaskine fået selskab af en fabriksny Terex TC 37-2. Modellen er den største gravemaskine i den nye XL-serie fra Terex.

TC 37-2 vejer 3550 kg og er udstyret med ny 31 hk Kobota-motor, zero-tail og designet med to store, let opklappelige motorhjelme for at sikre nem og hurtig serviceadgang. Sammenlignet med forgængeren er kabinen større og med nyt sædekonsol, ligesom udsynet er bedre.

- Den model passer perfekt til de forskellige opgaver, vi laver. Vi er gået efter en effektiv og driftsikker model, fortæller Henrik Blomgreen, der gennem årene har købt omkring 20 nye maskiner hos Maskinhuset.

Øger omsætningen

Den nye TC 37-2 er leveret med Leica maskinstyringssystem 2D, Engcon Rotortilt og Engcon sortergrab, som primært skal bruges til at placere blokkene til sokkelarbejdet.

Henrik Blomgreen er aut. kloakmester og har for tiden en del opgaver med at støbe huse med gulv, indvendig og udvendig kloak samt nedgravning af jordvarme. Typisk strækker sådan et projekt sig over seks-otte dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at have det rigtige udstyr på maskinen, forventer vi at kunne spare en halv mand under projektperioden, da vi med 2D-systemet hele tiden har styr på gravehøjden, forklarer Henrik Blomgreen.

- Den besparelse bliver til meget under en hel projektperiode. Med den nye maskine forventer vi at kunne støbe et hus mere pr. måned, end vi gjorde før, siger han.