Abonnementsartikel

Nicolaisen & Larsen A/S afholder sammen med en lang række samarbejdspartnere demonstrationsdage på Byggetek i Ulfborg Kjærgaard.

Når maskinparken skal udvides, er det ofte store beløb, der er på spil. Derfor skal der for de fleste grundige overvejelser til, inden beslutningen træffes. Her trækker det i høj grad op, hvis man har haft mulighed for at teste maskinen. Og det er netop det, der ligger til grund for det arrangement, den danske importør af JCB, Nicolaisen & Larsen A/S, indbyder til i dagene 23.-24. september.

Målet er ganske enkelt at imødekomme kundernes behov for at prøve maskinerne i naturlige arbejdsomgivelser, og derfor har arrangøren allieret sig med uddannelsesstedet Byggetek, som lægger test-område til i Ulfborg Kjærgaard. Det er selv samme sted, som PowerGear tester entreprenørmaskiner, og her er der masser af plads til at afprøve maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med demodagene kommer vi rigtigt mange i møde, som gerne vil prøve vores maskiner for alvor. På dyrskuer og messer er der typisk mulighed for at sidde i kabinen og måske svinge lidt rundt med gravearmen, men på Byggeteks områder er der virkelig mulighed for både at læsse og grave under realistiske forhold. Byggetek råder over meget store øvelsesarealer til deres kursister, og det har vi alt sammen fået til rådighed, siger administrerende direktør Morten Krusborg fra Nicolaisen & Larsen i en pressemeddelelse.

Flere udstillere

Morten Krusborg fortæller desuden, at det ikke kun er maskinerne fra JCB, man kan opleve de to dage.

- Sammen med en halv snes andre virksomheder afholdes demodagene. Det er virksomheder, der leverer supplerende produkter eller ydelser til maskinerne. Det er jo sjældent, at en kunde blot skal have en rå maskine. I de fleste tilfælde skal kunden have en færdig løsning til en konkret type opgave. Det vil sige, at eksempelvis specielle dæk, et særligt sæde, vejesystem, tiltrotator, redskaber eller maskinstyring indgår i kundens samlede pakke, siger han.

- Derfor synes vi, at det er naturligt, at kunderne får lejlighed til at møde nogle af vores samarbejdspartnere. Dermed kan kunderne ikke alene se en maskine, men de kan få et indtryk af den færdige maskinløsning, som kan løse netop deres opgaver, lyder det videre fra Morten Krusborg.

På tværs af brancher

Han understreger i øvrigt også, at ganske vist er Byggetek målrettet entreprenørbranchen, men arrangementet er henvendt til både bygge-/anlæg og landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har også de maskiner med, som retter sig mod landbruget, som teleskoplæssere, samt Fastrac og læssemaskiner til ensilering. Vi ved jo, at der er en vis overlapning, hvor mange maskinstationer i dag løser entreprenør- og kloakeringsopgaver.

- Vi er helt bevidste om, at der er langt fra Sjælland til Ulfborg Kjærgaard. Vi har ikke umiddelbart kunnet finde en ideel løsning, men vi er klar over problemstillingen, iht. at tilgodese Sjælland og Fyn fremadrettet, siger Morten Krusborg.

Blandt samarbejdspartnerne på demodagene er Vermeer, som holder DM i styret underboring med indledende konkurrencer mellem en lang række hold fredag og finaler lørdag.