Abonnementsartikel

Nicolaisen & Larsen holder demodage med den nye Hydradig den 23.-24. september hos Byggetek i Ulfborg.

Hydradig er en helt ny maskintype. Det er en gravemaskine på hjul, men den er bygget helt anderledes op end andre maskiner på markedet, og det har vakt opsigt. Nu bliver der mulighed for selv at tjekke maskinen ud, for Nicolaisen & Larsen afholder demodage den 23.-24. september hos Byggetek i Ulfborg

- Interessen for Hydradig er overvældende, og vi er rigtigt glade for, at vi er så heldige at have en maskine, som virkelig skiller sig ud på markedet, siger produktchef Ole Daniel, Nicolaisen & Larsen A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noget helt specielt

Det er flere ting, der ifølge Ole Daniel gør Hydradig til noget helt specielt. Stabiliteten er øget betragteligt, idet tyngdepunktet for maskinen er placeret næsten en meter lavere end på traditionelt opbyggede mobile gravemaskiner. Det kan man gøre, fordi motor, diverse tanke med videre er placeret i undervognen.

Hertil kommer, at maskinen har tre former for styring; firehjulsstyring, tohjulsstyring og krabbestyring, så den kan placeres ind på selv meget små arbejdsområder.

- Indtil videre kommer Hydradig i Danmark med tredelt bom, så den kan arbejde på ekstra snæver plads, og alle interesserede efterspørger en løsning med tiltrotator monteret, siger Ole Daniel, der også fremhæver, at føreren af maskinen har et 360 graders udsyn.

Hydradigen kan køre 40 km/t og dermed på samme måde som en rendegraver flytte sig selv fra plads til plads på hjulene. Den kan også komme frem i blødt og vådt terræn blandt andet i kraft af tre forskellige typer dækmontering og tvillinghjul på alle fire hjul, og så har den hydrostatisk transmission.

En tredje mulighed

- Vi har i en periode oplevet, at mange har valgt en kompakt gravemaskine kombineret med en lille knækstyret læsser frem for en rendegraver. Nu har vi en tredje mulighed, og jeg tror, at vi rammer et nyt segment af håndværkere og entreprenører, som arbejder med mindre opgaver. Her kan de sætte en generator, en kompressor eller en vogn med op til 3,5 ton efter maskinen og have alt deres udstyr med, siger Ole Daniel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På demodagene på Byggetek den 23. - 24. september fremviser Nicolaisen & Larsen et bredt udsnit af maskiner, både målrettet bygge- og anlægssektoren og landbruget, ligesom en række leverandører af udstyr, tilbehør og andre produkter vil være repræsenteret.