Abonnementsartikel

Vejdirektoratets udbud af vintertjeneste for 2016-2019 endte med Svenningsens A/S som sejrherre.

Det blev Svenningsens A/S, der vandt Vejdirektoratets millionudbud for levering af vintermateriel i 2016-2019.

Det står klart efter et forløb, hvor der undervejs var usikkerhed om udfaldet af et par af de tre delaftaler. Da støvet lagde sig efter en periode med klager og indsigelser, stod Svenningsens tilbage med underskrifter på alle tre aftaler. For Vejdirektoratet er sagen dog endnu ikke afsluttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da der fortsat er en verserende sag angående udbuddet, kan jeg ikke kommentere på sagen, forklarer Simon Nødgaard Hansen, entreprisekoordinator hos Vejdirektoratet, som dog forklarer, at Vejdirektoratets skift fra etårigt til treårigt udbud skyldes "et ønske om at opnå bedre priser i markedet". Derudover er der officielt ingen kommentarer.

At Vejdirektoratet har et efterspil med andre tilbudsgivere, angår ikke Svenningsens. Her glæder direktør Benny Svenningsen sig over de tre vundne aftaler, der både har stor økonomisk værdi samt god markedsføringseffekt.

- Det er en fast ordre, hvor vi er sikret et større, tocifret millionbeløb. Det er absolut den største ordre på materiel i Svenningsens historie, siger Benny Svenningsen.

Kører efter bogen

Helt konkret skal Svenningsens levere sneplove og saltspredere til Vejdirektoratet. Det bliver af mærket Nido, som har været en del af Svenningsens i cirka 25 år. Opgjort i antal skal Svenningsens levere 40-50 sneplove årligt i den treårige periode. Saltsprederne bliver modellen Stratos fra Nido, og leveringen lyder på 20-25 spredere årligt.

Nido er en af Europas absolut største producenter af vintermateriel. Det er dog kun i Norden, at det går under navnet Nido. I resten af landene står der Schmidt på maskinerne. Schmidt-navnet er af tysk oprindelse, og bag navnet står en næsten 100 år lang produktion og udvikling af blandt andet sneplove. Det er i øvrigt en del af Aebi Schmidt Holding - ASH - som står bag en bred vifte af maskiner og materiel til blandt andet vintertjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leverancerne skal være klar pr. 1/10, hvor vintersæsonen begynder. Producenten af Nido har fulgt sagen løbende, og både de og deres underleverandører er klar til at levere som aftalt.

- Vi er glade og tilfredse. Denne ordre giver masser af arbejde til vores medarbejdere, og det hele kører lige efter bogen. Vi samarbejder med en stor, professionel leverandør, og der er ingen rysten på hænderne, understreger Benny Svenningsen.

To aftaler blev til tre

Svenningsens bød ind på alle tre delaftaler, da udbuddet blev offentliggjort. De vandt udbuddet på sneplove og befugtningsspredere, men måtte se udbuddet på kombisprederne gå til anden side for næsen af dem.

Men to ud af tre var heller ikke dårligt, når man gennem flere år har været valgt fra. Glæden var derfor stor hos Svenningsens, indtil der blev varslet klager. Pludselig var der usikkerhed om en af de to vundne kontrakter, men den klage faldt ifølge Dagens Byggeris oplysninger ud til Vejdirektoratets fordel, hvilket betød at aftalen med Svenningsens bestod.

Derudover kom der pludselig en bonus til Svenningsens. Kombisprederne kom i spil igen, da en tredje tilbudsgiver fandt en fejl i vinderens tilbud. Derfor gik den delaftale til nummer to på listen, og således formåede Svenningsens A/S at gøre rent bord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For 3-4 år siden leverede vi syv kombispredere på en sæson, men i en lang årrække har vi tabt på grund af pris. I år er kvalitet blevet vægtet højere, og her ligger vi rigtig højt, siger Benny Svenningsens, som forventer at de indgående aftaler med Vejdirektoratet vil få stor betydning fremadrettet:

- Vi skal bruge aftalerne som et springbræt og til at udvikle forretningen. De vil give genlyd over for eksempelvis vores kunder i kommunerne, som vil få øjnene op for, hvad vi kan og hvad vi står for. Det er samtidig en god måde at styrke vores egen organisation på.