Abonnementsartikel

De to internationale producenter af entreprenørmaskiner har valgt at indgå et langt samarbejde.

Hyundai Heavy Industries og CNH Industrial har valgt at indgå en eksklusiv, strategisk alliance indenfor kompakte gravemaskiner. I den 10 år lange aftale, der kan forlænges, hvis parterne ønsker det, vil CNH Industrial markedsføre fire modeller af minigravere, som leveres som et komplet produkt af Hyundai gennem OEM produktion, og ti øvrige modeller af minigravere.

Som følge af aftalen forventer Hyundai en fordobling i salget af kompakte gravemaskiner over de næste 10 år. De modeller af minigravere, som omfattes af denne aftale, forventes at komme på det globale marked fra begyndelsen af 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærk alliance

De to selskaber har ligeledes aftalt en fælles udvikling af nye modeller og opgradering af eksisterende modeller.

- Vi har bemærket, at den globale efterspørgsel efter minigravere har været mere stabil end for det større entreprenørmateriel. Yderligere forventer vi, at efterspørgslen fortsat stiger i de næste år. På baggrund af den tendens er vi kommet til den konklusion, at alliancen med CNH Industrial, som har flere mærker, herunder Case Construction og New Holland Construction, vil være en win-win løsning for begge selskaber. Herudover tror vi på, at samarbejdet vil lægge et solidt fundament for mingravere og de kompakte entreprenørmaskiner hos HHI's Construction Equipment Division, udtaler S.G. Rhee, vicedirektør hos Hyundai Construction Equipment Division.

Alliancen vil konkret resultere i en udvidelse af Hyundai's produktprogram af kompakte gravemaskiner, hvor nye modeller vil blive udviklet, og eksisterende modeller vil blive opgraderet. Hyundai's importører i Europa, hvilket inkluderer den danske importør Daugbjerg Maskiner med base i Viborg, vil således få nye og forbedrede produkter i deres program til gavn for deres kunder.