Abonnementsartikel

Den nye EC204 overtager en del af markedet for EC02 som derfor nedklassificeres.

Engcons mindste tiltrotator EC02 har tidligere haft en vægtklassificering på 1,5-3,5 ton, men den bliver nu sænket til 1,5-2,5 ton.

- Dette er en naturlig tilpasning, da vores nye tiltrotator EC204 til gravemaskiner på 2-4 ton overtager en del af markedet for EC02, forklarer Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredrik Jonsson fortæller også, at EC02 kun er tilgængelig sammen med de mindste typer hurtigskift.

- Som standard vil vi udstyre EC02 med hurtigskift af typen S30, men hvis det er nødvendigt, kan EC02 også fås med andre typer hurtigskift, så længe de har samme størrelse som S30, siger Fredrik Jonsson.

Ændringen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og kun i særlige tilfælde kan EC02 fås med større hurtigskift end S30. I de tilfælde vil det blive regnet som et specialprodukt med komponenter, der ikke normalt ligger på lager. EC204 har ud over en vægttilpasning på 2-4 ton mulighed for S40-hurtigskift og kan udstyres med integreret gribeklo.

Engcon-koncernen består af moderselskabet Engcon Holding AB med sæde i Strömsund i Sverige, og derudover salgsselskaber i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrig og Holland. Engcon-gruppens 165 medarbejdere omsatte i 2014 for ca. 650 mio. SEK.