Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Ib G. Jensen A/S fra Vestjylland er i gang med et flerårigt projekt ved det tidligere Grønttorvet i Valby.

Entreprenørfirmaet Ib G. Jensen A/S fra Bøvlingbjerg ved Lemvig løser opgaver over hele landet, og i øjeblikket er man i gang med et stort projekt ved Grønttorvet i København.

Virksomheden er stiftet i 1974 og har i dag godt 55 medarbejdere tilknyttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennemført et generationsskifte siden omdannelsen til aktieselskab i 2005, og i den periode har vi haft en kontrolleret vækst. Fra at være 15-16 mand er vi i dag 55-60 ansatte, og i de seneste tre-fire år har vi blandt andet ekspanderet gennem opkøb af andre virksomheder. Udviklingen er sket, mens vi har holdt fast i de kerneydelser, der har været fundamentet gennem mere end 30 år: Kloakering, kloakrenovering i byer, etablering af byggemodning, mindre veje og stianlæg, fortæller direktør Torben Jensen.

Det samlede areal svarer til 22 fodboldbaner, så i de kommende fire-fem år vil vi have aktiviteter i København

Direktør Torben Jensen

Ib G. Jensen A/S

Byggeri i stor skala

Ib G. Jensen A/S har i mange år haft stor fokus på projekter inden for vindmølleindustrien. De senere år har man etableret en afdeling inden for byggeri af kontorer og industrihaller. Det har givet afkast.

Inden for boligbyggeri er virksomheden blevet underentreprenør på en række projekter i København, blandt andet i Øster Teglgade, på Tuborgvej og Artillerivej.

- Det er krævende opgaver, hvor det er spændende for os at være med. Det gælder ikke mindst det nye, meget omfattende projekt på Retortvej i Valby, hvor Grønttorvet tidligere lå. Her skal vi udføre hele jordarbejdet til et nyt boligbyggeri med over 2.000 lejligheder, to institutioner samt et parkanlæg i den gamle grønthal. Det samlede areal svarer til 22 fodboldbaner, så i de kommende fire-fem år vil vi have aktiviteter i København, siger Torben Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvidelse af maskinpark

Projekterne i København har betydet, at man har udvidet maskinparken med to nye gravemaskiner - 35 tons Hitachi ZX350LC-6 og Hitachi ZX135US-5B. Torben fortæller:

- I samråd med vores maskinfører og importøren H.P. Entreprenørmaskiner A/S, valgte vi blandt andet at satse på den helt nye 350'er fra Zaxis-6 serien. Komfort, ydeevne, brændstofforbrug og en god serviceaftale blev afgørende for vores valg. Men også muligheden for at følge maskinens data online, så vi kan optimere på kørsel og forbrug, var en vigtig parameter i forhold til beslutningen.

Hurtig og præcis

Maskinfører Hans Sommer fra Ib G. Jensen fik mulighed for at prøvekøre maskinen hos en kollega i branchen.

- Det er en stærk maskine, som jeg er rigtig godt tilfreds med. Hydraulikken er virkelig hurtig, præcis og nem at styre, og det betyder meget på de store opgaver, jeg er i gang med. Herudover er jeg glad for, at der er så god plads i kabinen, og at betjeningen er nem på alle områder. Den kører virkelig godt og udsynet er i orden hele vejen rundt, blandt andet med bakkamera.