Abonnementsartikel

Makkerparret Carsten Christophersen og Michael Falkenberg fra Danboring borede sig til et danmarksmesterskab og en rejse for to til Las Vegas.

Det var et stolt mandskab fra midtjyske Danboring, der om eftermiddagen 24. september kunne hive Danmarksmesterskabet i styret underboring hjem ved finalerne på Byggetek Ulfborg Kjærgaard i Vestjylland. Ud over selve mesterskabet med tilhørende pokal vandt makkerparret Michael Falkenberg og Carsten Christophersen også en rejse for to til bygge- og entreprenørudstillingen Conexpo- Con/Agg i Las Vegas i 2017. Bag mesterskaberne står Vermeer Danmark A/S i samarbejde med Nicolaisen & Larsen A/S samt Byggetek Ulfborg Kjærgaard, på hvis jord mesterskaberne blev afviklet 23.-24. september i forbindelse med åbenthus-­arrangementet "Demodage".

Kamp mellem 10 hold

Borekonkurrencen blev afviklet mellem 10 hold, og det gjaldt om at være både hurtig og præcis for at vinde konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vindende hold borede strækningen med en Vermeer D 24/40 på 60 meter med tre forhindringer på 14 minutter og 20 sekunder, mens tilbagetrækningen med en såkaldt reamer tog otte minutter og otte sekunder.

Mandskabet fra entreprenørfirmaet Jacob Post med en Vermeer D 20/22 var kun 21 sekunder langsommere, så opløbet var tæt, men Vermeer Danmark havde dog sørget for flotte gavekort til holdene på 2. og 3. pladsen, således at også sønderjyske Nørulf fik lidt med hjem.

Dominerende mærke

Vermeers boremaskiner var det dominerende maskinmærke ved konkurrencen, men direktøren for Vermeer Danmark, Bent Tangemann, fortalte, at alle var velkommen til at deltage i borekonkurrencen - uanset maskinfabrikat.

- Vi havde da også 20 henvendelser op til Demodagene om deltagelse, men på grund af travlhed i branchen endte vi altså med at have 10 hold på deltagerlisten, sagde han.

Flittig træning

At konkurrencen blev taget seriøst, var der ingen tvivl om. Deltagerne anstrengte sig til det yderste, og Bent Tangemann sagde da også, at enkelte hold havde trænet flittigt op til konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vermeer Danmark har ifølge direktøren omkring 100 boremaskiner i forskellige størrelser kørende herhjemme, og kunderne kom langvejs fra til arrangementet.

- Det er rart, at kunderne bakker op om arrangementet. Vi har kunder, der har taget turen hele vejen fra Bornholm og her til Vestjylland, lyder det fra Bent Tangemann.

Masser af maskiner

Dette års udgave af Demodage kunne også byde på en omfattende udstilling af JCB-maskiner fra Nicolaisen & Larsen samt fra flere end 20 andre virksomheder med tilknytning til bygge-, entreprenør og landbrugsbranchen.

Og Demodagene var bedre besøgt, end arrangørerne havde turdet håbe på. Om fredagen dukkede flere end 500 gæster op, og lørdagen tiltrak næsten 1.500 besøgende, hvilket næsten var mere, end arrangørerne magtede.

- Vi har været nødt til at indkalde ekstra personale for at kunne betjene gæsterne, kunne direktør Morten Krusborg fra Nicolaisen & Larsen fortælle med henvisning til, at mange stod i kø for at komme ud at køre i en af de cirka 30 forskellige JCB-entreprenørmaskiner, der stod parat til prøvekørsel i grusgraven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2000 besøgende

- Helt vildt, lød det fra medarrangøren Thomas Birch fra Byggetek, efter at besøgstallet på knap 2.000 var gjort op lørdag eftermiddag.

- Det er overvældende med så stor interesse. Og samme melding kommer fra de andre udstillere, så det er vist noget, vi bør gentage til næste år, konkluderede han og forklarede, at Demodage også er god reklame for uddannelserne på Ulfborg Kjærgaard, hvor den forholdsvis nye uddannelse til maskinfører skal markeres.

- Vi har allerede nu fået seks seriøse henvendelser om elevpladser, så Demodagene er bestemt en god måde at få kontakt med såvel entreprenører og byggefirmaer som elever, tilføjede Thomas Birch.

Foruden JCB-importøren Nicolaisen & Larsen A/S var også brancheleverandører som Mercedes Benz, Volkswagen, Leica Geosystems, Engcon, Al-vac, AO, Mobilhegn.dk, Care Construction, AL Laser, Rototilt og 3F blandt mange andre repræsenteret på Demodagene.