Abonnementsartikel

Entreprenørvirksomheden har netop investeret i tre nye Terex-maskiner, udvidet ejerkredsen og er så småt begyndt som maskinudlejer og nedbryder.

John A. Laursen er håndværkeren, der kan se forretninger i alt - næsten alt. Han har virksomhed i både Tebstrup ved Skanderborg og Gedved ved Horsens. Oprindeligt er han uddannet tømrer, startede som selvstændig i 1996 og har siden udvidet sine aktiviteter og er nu tømrer-, murer- og kloakmester. Med tiden er forretningsområderne transport og udlejning af ejendomme kommet til og senest også udlejning af maskiner og stilladser samt nedbrydning.

Omkring trefjerdedele af forretningen er dog bygning af huse og ejendomme for både private kunder og erhvervskunder. Mange af opgaverne bliver udført som hovedentrepriser, og iværksætteren lægger ikke skjul på, at der er godt gang i byggeriet i Skanderborg og Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forklaringen på udvidelserne er enkel. John A. Laursen siger selv, at han følger med kundernes efterspørgsel. Selv er han udelukkende til Terex-maskiner, når det gælder grave- og læssemaskiner, som han har kørt med i 20 år. Tilknytningen til Maskinhuset A/S er tæt.

Nu har entreprenøren igen været på indkøb hos Terex-importøren og købt tre fabriksnye maskiner. To Terex gravemaskiner i form af modellerne TC 29 og TC 85 samt læssemaskinen TL 80. I byttehandlen er indgået tre ældre Terex-Schaeff-maskiner, heraf to gravemaskiner: HR 29 og HR 32 samt en syv tons læssemaskine.

- Det er maskiner, der passer perfekt til vores allround-behov. TC 29'eren er den største model, vi må køre med på en trailer. TC 85'eren er lidt lavere i totalhøjden end den gamle HR 32'er, så den nye kan vi selv køre med i en containerkasse, da den kun er 2,6 m høj, forklarer han.

Ny partner i firmaet

John A. Laursen er stifter og medejer af entreprenørfirmaet sammen med Jesper Spangsberg og Kristian Aarslev. Sidstnævnte er netop blevet partner. Indtil maj i år var han ansat som salgschef i en byggemarkedskæde med afdeling i Horsens.

- Vi har nogle dygtige folk både i marken og på kontoret. 32 folk i alt. Men vi kan ikke nå det hele. Med Kristian Aarslev, der er god til bl.a. materialeindkøb, har vi fået styrket de administrative funktioner, så Jesper Spangsberg og jeg kan fokusere mere på driften, siger John A. Laursen, der ser frem til at sende de nye maskiner i aktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle tre Terex-maskiner er leveret med centralsmøring. Den store gravemaskine er leveret med Engcon rotortilt og sortergrab og er bl.a. købt hjem til mindre nedbrydningsopgaver og nedgravning af minirensningsanlæg.

- Det styrker altid ens konkurrenceevne, når man får opdateret sin maskinpark. Nu dækker vi over gravemaskiner fra 1,6 ton og op til 24 tons, og der står Terex på dem alle sammen, pointerer John A. Laursen.