Abonnementsartikel

Det danske team ved Case Constructions Rodeo finale i Frankrig vandt trofæet som bedste hold ved 2016-mesterskaberne. Individuel andenplads til Bendt Risom.

Det danske hold ved finalen ved Case Construction Rodeo 2016 viste sig at være bedst af alle deltagende lande. Efter at have betjent fire forskellige entreprenørmaskiner under ganske anderledes forhold, end dagligdagen byder, kunne de tre deltagere Bjarne Knudsen fra Eberhard & Jørgensen, Morten Hastrup fra Entreprenør Morten Hastrup ApS samt Bendt Risom fra JB multiservice ApS lade sig hylde som det bedste blandt de 16 lande. Dermed gentog de triumfen fra 2014.

Samtidig kunne Bendt Risom glæde sig over en samlet andenplads i den individuelle konkurrence, hvor Bjarne Knudsen blev nummer ti og Morten Hastrup nummer 16 ud af de i alt 38 deltagende maskinførere. Individuel vinder blev Ludovic Fronteau fra Frankrig, som var godt 26 sekunder hurtigere end Bendt Risom. Tredjepladsen gik til svenske Fredrik Johansson, der kun var knap fem sekunder efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilfredshed

For Arne Nordestgaard fra den danske Case importør, S.D. Kjærsgaard A/S, var det næsten "business as usual". Han har været teamchef for det danske hold i alle de år, de har deltaget ved Rodeo mesterskaberne, og han er således blevet vant til at se de danske deltagere giver sine konkurrenter baghjul.

- Sidste år mistede vi titlen til England, men de havde den kun til låns. Nu er den tilbage i Danmark. Det har været et fantastisk event, hvor vores deltagere har været utroligt fokuserede. Jeg var godt klar over, at vi undervejs i konkurrencen var godt med, men jeg blev alligevel overrasket over, at vi endte som vindere, siger han.

Bendt Risom var også med på vinderholdet i 2014, og både dengang og sidste år vandt han en af disciplinerne. I år måtte han nøjes med to andenpladser, hvilket han godt kunne leve med. De kom i rendegraveren samt den kompakte gummihjulslæsser. Dog ærgrede det ham, at han kun var 1,12 sekund fra sejren i disciplinen med gummihjulslæsseren. Jo, du læste rigtigt: 1,12 sekunder.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er ærgerligt, at jeg ikke lige vandt med læsseren igen, konstaterer han.

Han havde ellers vundet i netop den maskine de seneste to år. I rendegraveren var han knap 19 sekunder efter den engelske maskinfører Karl Owen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fik det til at se svært ud

For Morten Hastrup var det første gang, han var med til Case Rodeo, og han gik uimponeret til opgaven.

- Det var en rigtig skæg oplevelse. Jeg lavede nogle småfejl i rendegraveren for at få det til at se svært ud (han tabte to af de fem bolde, red.), og der var mange sving på den snævre bane med gummigeden. Men det gik godt, synes jeg.

Bjarne Knudsen var i samme situation. Han havde heller ikke tidligere været med til Rodeo finalen ved Monthyon nordøst for Paris, men sammen med resten af holdet erfarede han hurtigt under træningen, at høj fart under disciplinerne ikke ville være en god løsning.

- Fuld fart frem vinder man ikke på. Risikoen for mange strafpoint var alt for stor. Selvfølgelig kunne ens egen præstation altid være bedre, men det gik også galt for mange andre deltagere, siger han.

Case Rodeo gentages til næste år, men med den ændring at der ikke må være gengangere blandt deltagende maskinførere fra året før.