Abonnementsartikel

Andersen & Nielsen har fået to nyhedsstjerner på Agromek for den nye Spectra rørlægningslaser med SpotFinder.

Spectra DG813 er ifølge forhandleren Andersen & Nielsen den første rørlægningslaser, der kan udføre selvnivellering på langs over hele faldområdet. Det gør det overflødigt at udføre grovnivellering, og dermed bliver opstillingen hurtigere og mere præcis. Det er blandt andet derfor, nyheden er blevet belønnet med to stjerner på Agromek.

I en pressemeddelelse oplyses det, at laseren justerer sig automatisk ind efter SpotFinder-modtageren, og den kan også beregne faldet. Det er ifølge Andersen & Nielsen én ud af flere funktioner, der gør det lettere at arbejde videre med rørarbejde, man har startet dagen før. Den såkaldte "Line Alert"-advarsel, som aktiveres ved forstyrrelse af opsætningen, reducerer desuden risikoen for fejl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nomineret til pris

Det oplyses, at DG813 har en nøjagtighed på plus-minus 0,5 millimeter over 10 meter, den er 100 procent vandtæt, og laserstrålen ses tydeligt 150 meter væk. Rørlægningslaseren leveres med en patenteret måleplade, som skal være let at se fra toppen af udgravningen. Desuden er displayet markeret med lysdioder, som også kan ses oppefra, hvis laseren står nede i en brønd.

Agromek uddeler i øvrigt hvert år otte Agromek Awards på tværs af de seks sektorer, der er repræsenteret på messen. Kun de mest interessante nyheder der har opnået to eller tre stjerner nomineres - og dem er Spectra DG813. Vinderne kåres ved en prisoverrækkelse tirsdag 29. november i Hal K.