Abonnementsartikel

De sigtede virksomheder i nedrivningskartelsagen skal ikke forvente afklaringer i indeværende år.

Ifølge en artikel bragt i Børsen bliver fire ud af seks virksomheder i bestyrelsen for Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen under Dansk Byggeri undersøgt for at have udvekslet priser på nedbrydningsopgaver til flere hundrede millioner kroner. Der er tale om Kingo Karlsen, G. Tscherning, J. Jensen samt Søndergaard Nedrivning. De resterende to virksomheder, der også sidder med i bestyrelsen, men ikke nævnes i forbindelse med sagen, har imidlertid en vidt forskellig tilgang til sagen.

Allan Ploug A/S er repræsenteret i bestyrelsen ved direktør Nicolai Ploug, og han ønsker ikke at kommentere sagen på nogen måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ingen kommentarer. Du må snakke med Thomas Kingo (formand for bestyrelsen i nedrivningssektionen, red.), siger Nicolai Ploug til Maskinteknik.

Han ønsker heller ikke at svare på, om virksomheden har haft besøg af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som de fire nedrivningsvirksomheder, der er blevet omtalt som sigtet i sagen.

Skidt for branchen

Hos P. Olesen og Sønner A/S, der har hjemme i Hovedgård tæt ved Horsens, vil man gerne udtale sig om det, der kan udvikle sig til en ny stor skandalesag i den danske byggebranche.

Her hørte direktør Jens Olesen første gang om sagen i forbindelse med Børsens omtale, og han er overrasket over, at kartelemnet nu bliver aktuelt i nedrivningsbranchen.

- Det er noget værre noget, og det er dårligt for branchen, hvis der er noget om det. Men det vil overraske mig, hvis der er det. Jeg regner ikke med, at der bliver aftalt priser - det må man jo ikke, siger Jens Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at virksomheden, så vidt han ved, ikke bliver undersøgt i forbindelse med den aktuelle sag.

- Man ved vel aldrig rigtigt, om man bliver undersøgt, men det har jeg i hvert fald ikke kendskab til, at vi bliver. Vi har ikke fået at vide, at vi er sigtet for noget, og vi har heller ikke haft besøg af konkurrencemyndighederne, siger Jens Olesen.

Ubehageligt lys

Hos Dansk Byggeri ærger man sig over sagen, der kommer kort tid efter afslutningen på sagen om det storkøbenhavnske byggekartel. Juridisk direktør Peter Stenholm fandt først ud af, at nogle af medlemmerne af nedrivningssektionen blev undersøgt for at udveksle priser, da han blev kontaktet af en journalist den 15. november. Han slår fast, at Dansk Byggeri kun kender til sagen, som den er beskrevet i medierne, og han opfordrer til, at efterforskningen afsluttes hurtigst muligt.

- Jeg ved ikke ret meget, og lige nu er der ikke så meget, vi kan gøre. Vi er blevet gjort opmærksom på, at der er rejst sigtelser, og for os er det vigtigt at appellere til, at sagerne bliver afgjort i en fart. Det er et ubehageligt lys, branchen bliver sat i. Men samtidig vil vi gerne sende et skarpt signal om, at vi tager skarpt afstand fra ulovligheder, siger Peter Stenholm.

For nuværende afventer Dansk Byggeri udfaldet af sagerne, og først derefter tager man stilling til, om de kan få konsekvenser for medlemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinteknik har været i kontakt med Bagmandspolitiet, som ikke ønsker at kommentere sagen, men specialanklager Niels Kjærsgaard oplyser dog, at det ikke bliver på denne side af nytår, der eventuelt rejses tiltaler i sagen.