Abonnementsartikel

Med de allerede planlagte offentlige investeringer er der ikke penge til nye investeringer frem mod 2020.

Af et svar fra transport- og bygningsminister Han Chr. Schmidt til Magnus Heunicke (S) fremgår det, at der på nuværende tidspunkt er cirka 3,5 milliarder kroner i udisponerede midler i Infrastruk-turfonden. Dertil kommer tidligere aftalte reservationer på 0,6 milliard kroner til opgraderinger af jernbanen mellem Ringsted og Odense og 0,1 milliard kroner til havnerelateret infrastruktur.

- Der forventes kun i beskedent omfang at blive tilført yderligere midler til Infrastrukturfonden frem til 2020, idet Banedanmark har foretaget en opdatering af økonomien i Signalprogrammet, der indebærer, at de centrale anlægsreserver disponeres til projektet, oplyser ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen nye investeringer

Hans Chr. Schmidt tilføjer, at der med de allerede planlagte offentlige investeringer på det foreliggende grundlag ikke er rum til at igangsætte nye investeringer frem mod 2020.

- Investeringsniveauet vil i så fald overstige det forudsatte niveau for de offentlige investeringer i de mellemfristede fremskrivninger af dansk økonomi. Såfremt der er et ønske om igangsætte nye anlægsinvesteringer i regi af forligskredsen bag aftalerne om en grøn transportpolitik, vil der således skulle findes yderligere råderum hertil, lyder det af svaret fra Hans Chr. Schmidt.