Abonnementsartikel

DM&E og Learnmark Horsens etablerer et nyt uddannelsesforløb i bygnings- og miljøsanering målrettet små- og mellemstore entreprenører, der udfører nedbrydningsopgaver.

Håndtering af miljøfarlige stoffer i bygninger, korrekt affaldssortering, ønske om højere genanvendelse og ikke mindst arbejdsmiljø er alt sammen emner, der er helt centrale, når man taler om både små og store nedbrydningsopgaver. Derfor etablerer DM&E og Learnmark Horsens et nyt uddannelsesforløb i bygnings- og miljøsanering målrettet små- og mellemstore entreprenører, der udfører nedbrydningsopgaver. På det nye hold er der mulighed for at få styr på emnet samt tilegne sig ny viden på området.

- Mange små og mellemstore entreprenørvirksomheder udfører ofte nedbrydningsopgaver i større eller mindre grad - opgaver, der kræver både viden og kompetencer for, at det håndteres miljø- og arbejdsmiljømæssigt korrekt. Derfor har DM&E sammen med Learnmark Horsens etableret et nyt uddannelsesforløb indenfor bygnings- og miljøsanering, som skal sikre deltagerne en grundig, alsidig viden samt praktiske færdigheder, når de udfører nedbrydningsarbejde, siger konsulent Søren Christensen fra DM&E og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler først og fremmest om at øge sikkerheden, både med hensyn til miljø og arbejdsmiljø, samt at højne niveauet og kvaliteten inden for området generelt. Derudover forventer vi, at der i fremtiden vil blive stillet større krav fra kommuner, myndigheder og kunder til de entreprenører, som beskæftiger sig inden for nedbrydningsområdet.

Ny viden

Ifølge Søren Christensen har man i de senere år fået større viden om miljøfremmede stoffer i den ældre bygningsmasse. Det, sammenholdt ønsket om en større grad af genanvendelse og genbrug, stiller store krav til virksomheder, der udfører nedbrydningsopgaverne i fremtiden. Dertil kommer, at der hos virksomhederne også er et ønske om større professionalisme inden for faget. Det er det, som uddannelsen nu skal tilbyde.

Bygnings- og miljøsaneringsuddannelsen er tilpasset små- og mellemstore entreprenørvirksomheder og består af et skoleforløb på i alt otte uger fordelt på fire moduler over to vintre.

- Mange mindre virksomheder har stor erfaring med området og har erfarne medarbejdere. Med denne uddannelse ønsker vi at opkvalificere ikke mindst de mindre virksomheder og være med til at give branchen et fagligt løft, siger Søren Christensen.

Uddannelsesforløbet er åbent for alle, og næste hold starter den 5. december.