Abonnementsartikel

Trods et resultat før skat på 50 millioner kroner ligger entreprenørvirksomheden stadig med røde tal for årets første ni måneder samlet.

I årets tredje kvartal er omsætningen i Arkil-koncernen i forhold til samme periode sidste år faldet med 6,9 procent til ialt 881 millioner kroner.

I samme peride er resultatet før skat steget fra 34,5 millioner sidste år til godt 50 millioner kroner i dette års tredje kvartal. År til dato er resultatet dog fortsat i minus, helt nøjagtigt -22,1 millioner kroner mod et plus i samme periode sidste år på 38,5 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tredje kvartal har som ventet givet en væsentlig resultatforbedring i forhold til tidligere kvartaler, hvilket skyldes en god og tilfredsstillende aktivitet i kerneforretningen og markant færre nedskrivninger fra problemramte projekter. Den lavere omsætning skyldes dels afvikling af aktiviteter i Civil Works og dels, at aktiviteten i Tyskland har været lavere end forventet som følge af en lav efterspørgsel i Mecklenburg-Vorpommern. Det sidste af de tre større, problemramte projekter forventes afleveret omkring årsskiftet, hvorefter alene de retslige efterspil henstår, siger Jesper Arkil, administrerende direktør.

Den lavere omsætning skyldes dels afvikling af aktiviteter i Civil Works og dels, at aktiviteten i Tyskland har været lavere end forventet ...

Adm. direktør Jesper Arkil

Arkil Holding A/S

Arkil Holding A/S forventer nu en omsætning i niveauet 2,9 milliarder kroner mod tidligere 3,1 milliarder. Resultat før skat forventes fortsat realiseret i niveauet -20 millioner til 10 millioner kroner.