Abonnementsartikel

JK Kloakservice A/S i Mørkøv ved Holbæk oplever stigende efterspørgsel inden for TV-inspektion.

JK Kloakservice, der i dag beskæftiger flere end 25 ansatte - heraf syv fuldtidsprofessionelle TV-operatører, oplever stigende efterspørgsel på TV-inspektion. Alene inden for de sidste tre år er forretningsområdet inden for TV-inspektionsdelen vokset med 20 procent.

- JK Kloakservice har været med i DTVK ordningen siden 2005, og det har vist sig at være gavnligt. TV-inspektion er klart vores største forretningsområde og fylder vel i dag cirka 80 procent af forretningen, siger ejer og administrerende direktør Johnny K. Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For medlemsvirksomhederne af DTVK er der en række krav, der skal opfyldes. Der stilles blandt andet krav til udstyret, TV-operatørerne skal være certificerede og efteruddannes løbende. Derudover skal man være i stand til at rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser i nogle helt specielle XML filer.

- Som Medlem af DTVK har vi jo nogle kompetencer, der betyder, at vi kan udføre opgaver og levere rapporter og kvalitet, som ingen almindelige kloakvirksomheder er i stand til. Derfor har vi blandt andet en række kommunale spildevandsselskaber som kunder, fordi de kræver specielt udstyr og ensartede standarder, som kun DTVK-medlemmer kan levere, siger Johnny K. Petersen.

JK Kloakservice kører blandt andet TV for Fors A/S, der er en sammenlægning af Holbæk Forsyning, Lejre Forsyning og Roskilde Forsyning. Derudover har JK Kloakservice også rammeaftaler med Frederiksberg Forsyning, Furesø-Egedal Forsyning og Rudersdal Forsyning.

Stigende krav fra boligselskaber

Ifølge Johnny K. Petersen, så er det stadig de kommunale spildevandsselskaber, der udgør langt den største del af kunderne, når der skal udføreres TV-inspektion. Men også andelen af kommunale ejendomme, boligselskaber og private husejere vokser i takt med at kloakkerne falder sammen og rotteproblemerne melder sig.

- Det er specielt de lidt større boligselskaber, der er begyndt at stille krav om, at TV-inspektionen i forbindelse med renoveringsprojekter, skal udføres af DTVK-medlemmer, så de er sikret dokumentation efter ensartede standarder, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I pressemeddelelsen pointeres det, at siden 1986 har Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning under Dansk Byggeri opbygget en af Europas førende kontrolordninger. DTVK fremhæves som Danmarks eneste godkendte og uvildige kontrolordning inden for TV-inspektion af kloakker. De 35 medlemsvirksomheder og 150 uddannede TV-operatører benytter sig blandt andet af en omfattende fotomanual. Som DTVK medlem skal dokumentation altid medfølge.