Abonnementsartikel

Kingo vil fremover rense jord og genanvende bygge- og anlægsaffald på NKIs tidligere sandrensningsplads i Aalborg.

Kingo har nu overtaget kloakservicefirmaet NKIs sandrensningsplads i Aalborg Øst. I foråret 2016 besluttede NKI sig for at lukke sandrensningspladsen, hvorefter virksomhedens daværende affaldschef, Leif Andersen, spurgte Kingo, om de var interesseret i at overtage den. Det skriver Kingo på sin hjemmeside.

Kingo oplyser, at det passede fint sammen med, at de løbende har haft mange store nedbrydningsopgaver i det nordjyske, og derfor passer en nordjysk modtageplads fint ind. Overtagelsen blev derfor en realitet 1. januar 2017 - og Leif Andersen fulgte med som driftsansvarlig for den nye afdeling. Ligeledes er Jess Jakob Villadsen, også tidligere ansat i NKI, blevet en del af Kingo-teamet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På sin hjemmeside fortæller Kingo, at der fulgte en miljøgodkendelse med overtagelsen, og den giver i første omgang mulighed for at modtage og genanvende sand og slam fra industrien. Der arbejdes nu på at få miljøgodkendelsen udvidet, så der fremover kan modtages jord og bygge- og anlægsaffald til genanvendelse.