Abonnementsartikel

Kloak- og entreprenørfirmaet N.C. Johansen & Søn opruster på TV inspektion.

Det knap 150 år gamle kloak- og entreprenørfirma N.C. Johansen & Søn ApS i Odense, der gennem de senere år er vokset mere end 50 procent, opruster nu inden for TV-inspektion. Virksomheden er optaget i Danske Tv-inspektionsfirmaers Kontrolordning(DTVK) og har i den forbindelse investeret yderligere i fuldtidsprofessionelle TV-operatører samt TV-biler.

- Vi har et erklæret mål i virksomheden om, at vi vil være med til at hæve standarderne for TV-inspektion. Vi kører blandt andet. rigtig meget for boligselskaber og deres foreninger, og her oplever vi samtidig, at der i stigende grad stilles krav om, at vi skal være medlem af DTVK for at kunne byde på opgaverne, forklarer indehaver Tommy Neider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unikke kompetencer og yderligere vækst

Som medlem af DTVK er der en række krav, som N.C. Johansen og medarbejderne skal opfylde. Der stilles blandt andet krav til udstyret, TV-operatørerne skal være uddannede og skal efteruddannes løbende. Derudover skal man være i stand til at rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser i nogle helt specielle XML-filer, der kræver licens.

- Som Medlem af DTVK har vi nogle kompetencer, der betyder, at vi kan udføre opgaver og levere rapporter, som almindelige kloakvirksomheder ikke kan leve op til. Det betyder bl.a., at vi nu også begynder at udføre opgaver forsyningsselskaberne. Derfor forventer jeg yderligere vækst inden for TV-inspektion, som i dag står for ca. en tredjedel af vores forretning, siger Tommy Neider.

Unik kontrolordning

Ud over de høje krav til udstyr og medarbejdere, så er det rigtig vigtigt for Tommy Neider, at der samtidig er en professionel kontrolordning og organisation som DTVK bag. Blandt andet er DTVK medlemmer underlagt en uvildig klageinstans, hvis der skulle opstå tvivlstilfælde med for eksempel bygherre. Det er med til at give tryghed for både bygherre og medlemsvirksomheder.

Med Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning (DTVK) under Dansk Byggeri har Danmark siden 1986 opbygget en af Europas førende kontrolordninger. Det betyder, at rapporter over ledningsnettets tilstand i Danmark er blandt de mest præcise og fejlfri i Europa. Alle TV-inspektionsfirmaer under DTVK udfører TV-inspektionen efter ensartede standarder beskrevet i Fotomanualen.

Ud over, at medlemsvirksomheder som N.C. Johansen følger standarderne beskrevet i Fotomanualen, så er det helt unikke i Danmark selve kontrolinstansen og grund- og efteruddannelsen af TV-operatørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DTVK udfører årligt kontrol på godt otte procent af det udførte arbejde. TV-operatørerne hos DTVK er de eneste fuldtidsprofessionelle i Danmark. De får en helt særlig uddannelse, der varer et år og der stilles krav om løbende efteruddannelse. Det er med til at hæve standarder i Danmark markant, siger Tommy Neider