Abonnementsartikel

Vejdirektoratet har prækvalificeret fem entreprenører til at konkurrere om at bygge 2. etape af Kalundborgmotorvejen.

Det er en opgave til i alt 200 millioner kroner, som fem entreprenører nu ligger i konkurrence om at vinde. Vejdirektoratet modtog i alt syv ansøgninger om at blive prækvalificeret til den store anlægsopgave, og nu er feltet altså skåret lidt ned. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

De fem prækvalificerede entreprenører er: Arkil A/S, Barslund A/S, Konsortiet Mobilis Danmark-Van Gelder, MJ Eriksson A/S og Per Aarsleff A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet tilbyder opgaven som et udbud med forhandling. Det betyder, at de fem entreprenører først afgiver et indledende tilbud, som man derefter forhandler om, før et endeligt bud bliver afgivet. Det indledende tilbud har frist den 23. marts. Vejdirektoratet indleder forhandlingerne med hver enkelt entreprenør i maj, hvorefter de får mulighed for at tilrette og afgive det endelige bud.

Begynder til sommer

Vejdirektoratet forventer at vælge en entreprenør til opgaven i starten af juli, så motorvejsbyggeriet kan gå i gang i det tidlige efterår.

- Vi er naturligvis glade for, at så store og velrenommerede entreprenører har valgt at byde på opgaven. Når de har afgivet deres indledende tilbud, går vi i en tæt dialog med hver af dem, så vi sikrer de bedst mulige vilkår for det endelige tilbud. Dermed er jorden gødet til et godt motorvejsprojekt og et godt samarbejde med entreprenøren, der til slut får opgaven, siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Åbner i 2019

Den nye motorvej syd om Regstrup, også kendt som 2. etape af Kalundborgmotorvejen, er en cirka seks kilometer lang strækning mellem Ringstedvej, hvor den eksisterende Kalundborgmotorvej slutter, og videre syd om Regstrup med tilslutning til Skovvejen ved Dramstrup.

Projektet har en samlet anlægsbevilling på 426 millioner kroner og ventes at kunne åbne for trafik efteråret 2019.