Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Svend Aage Christensen havde ikke sikret en udgravning ordentligt, da en 55-årig mand døde efter en jordsammenstyrtning.

Arbejdsulykken, der 18. januar kostede en 55-årig mand livet ved Vrå i Nordjylland, kunne have været undgået. Der var ikke taget de nødvendige forholdsregler ved udgravningen, og ifølge Nordjyske har Arbejdstilsynet placeret ansvaret for ulykken hos entreprenørfirmaet Svend Aage Christiansen, der stod for arbejdet på den udgravning til et biogasanlæg, der blev ramt af ulykken.

Den 55-årige arbejdede i en fem meter dyb udgravning, da ulykken skete.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man havde lavet en meget stejl kant på udgravningen, som var meget dyb. Det har gjort, at jorden ikke har kunnet holde, og derfor er den skredet og er faldet ned over manden, siger tilsynschef hos Arbejdstilsynet, Jacob Buch, der også fortæller, at virksomheden nu har fået et strakspåbud.

- Vi har givet virksomheden et strakspåbud om, at de skal sikre udgravningen mod sammenstyrtning. Og efterfølgende vil sagen så blive overgivet til juridisk vurdering for at se, om der er grundlag for et bødeansvar.

Entreprenørfirmaet kan ifølge Nordjyske fortsætte arbejdet, når der er lavet en forsvarlig sikring af udgravningen.