Abonnementsartikel

Den danske importør af JCB, Nicolaisen og Larsen, glæder sig over, at de i løbet af 2017 råder over fuldt program af saxlifte, teleskoplifte og bomlifte.

Hos den engelske producent af entreprenørmaskiner, JCB, er man gode til at holde kortene tæt til kroppen. Sidste år kunne de - til manges overraskelse - præsentere et nyt koncept for gravemaskiner på hjul i skikkelse af nyskabelsen Hydradig.

I år har de minsandten gjort det igen. Godt nok er der ikke tale om en decideret nyskabelse, men der var nok ikke ret mange, der havde gennemskuet, at JCB nu er klar til at indtage liftmarkedet - både i form af saxlifte, teleskoplifte og bomlifte. Det sker efter to års hemlighedsfuldt udviklingsarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var også en tydelig stolt Lord Anthony Bamford, søn af grundlæggeren Joseph Cyril Bamford, der deltog i præsentationen til et presseevent i England. Han lagde især vægt på, at JCB fortsætter med at satse på udvikling og fornyelse - også selv om de denne gang lancerer et produkt, mange andre producenter også tilbyder.

- De fleste ingeniører er ikke meget for at indrømme det, men de fleste produkter er lavet før. Det gælder også vores nye produktserie. Men hvis man ser efter, vil man finde ud af, at der er masser af nye smarte detaljer, som vi har udviklet, fortalte han blandt andet.

27 modeller

I første omgang er det ni elektriske saxlifte i forskellige størrelser, der sendes på markedet, men inden årets udgang skal hele 27 modeller have set dagens lys fordelt på både saxlifte, teleskoplifte og bomlifte.

De 27 modeller vil fordele sig på ni elektriske saxlifte, tre dieseldrevne saxlifte, fire dieseldrevne bomlifte, en elektrisk bomlift og slutteligt ti teleskoplifte, der drives af dieselmotorer.

Den største teleskoplift har en rækkevidde på 41,6 meter, mens den største bomlift har en kan strække sig 24,6 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ni elektriske saxlifte, som altså er de første til at ramme markedet, befinder sig i vægtklassen 1,3-3,4 tons, og mens den mindste model har en højde på 4,6 meter, kan den største skydes 13,8 meter op i luften. Vægten, som mandskabskurven kan bære, spænder fra 227 til 550 kg. Bredden på den mindste kurv er 0,76 meter, mens den største er 1,27 meter. Tilsvarende er den mindste 1,64 meter lang, og den største måler 2,64 meter.

Dansk glæde

Hos den danske importør af JCBs maskiner, Nicolaisen og Larsen, er der stor glæde over, at man nu kommer til at råde over et helt nyt produktsegment. Således fortæller salgschef Kim Damgaard, at det både åbner op for nye kunder inden for eksempelvis service- og montørbranchen, samt at eksisterende kundegrupper nu kan vælge, at der skal står JCB på alle deres maskiner.

- Det er virkelig spændende dette her. Det betyder jo, at vi kan levere hele pakken til for eksempel udlejningsvirksomheder. Og jeg har faktisk haft kunder, der har spurgt, hvorfor JCB ikke laver lifte - og dem kan vi imødekomme nu, siger en tilfreds Kim Damgaard.

Har har fra JCB fået lovning på, at Nicolaisen og Larsen kan råde over de ni saxlifte fra begyndelsen af august i år, mens de øvrige lifte vil være klar inden årsskiftet.

For at kunne yde den bedste service for kunderne, regner han desuden med, at der skal ansættes indtil flere sælgere, der fuldt ud kan fokusere på dette nye produktsegment - og som i øvrig gerne må have erfaring med lige netop at sælge lifte.