Abonnementsartikel

Anlægsentreprenøren er en del af ejerkredsen bag den genopstandne entreprenørvirksomhed.

I 2013 måtte den over 126 år gamle entreprenørvirksomhed Pihl & Søn lukke og slukke for det, der umiddelbart skulle være sidste gang. Men nu genopstår virksomheden. Det sker med Carsten Mindegaard, ejer og bestyrelsesmedlem i LM Byg A/S, som primus motor og med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank. Samtidig er M.J. Eriksson Holding også med i genrejsningen som aktiv medinvestor. Den landsdækkende anlægsentreprenør er således en del af ejerkredsen.

Derudover bliver erhvervsmanden Lars-Christian Brask bestyrelsesformand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pihl & Søn A/S fremstod gennem årtier som en af landets mest anerkendte og kompetente entreprenørvirksomheder. Virksomhedens byggerier står med Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset som ikoner i dansk byggeri og tegner billedet af en succesfuld virksomhed, der på ulykkelig vis endte med at brænde fingrene på enkelte, komplekse byggeprojekter ude i verden, siger Lars-Christian Brask i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Vi er ambitiøse og glæder os over, at vi nu skal genrejse en af byggebranchens mest hæderkronede danske virksomheder og dens unikke ånd. Målet er at være bygherrens foretrukne samarbejdspartner, når det gælder alle former for byggeri, men vi er samtidig meget bevidste omkring, at det kommer til at kræve hårdt arbejde. Vi opererer på den lange bane.

I pressemeddelelsen oplyses det, at Pihl & Søn A/S som nystiftet aktieselskab vil stå uafhængigt og har intet at gøre med afviklingen af det gamle konkursbo og dets kreditorer. Selskabet vil koncentrere alle indsatser mod opgaver i Danmark, og målet er, ikke mindst i konkurrence med store, udenlandske virksomheder, at skabe danske arbejdspladser.