Abonnementsartikel

Kunderne ønsker joystick-styring og dermed bedre ergonomi.

Udlejningsvirksomheden Loxam har for nyligt bestilt en portion på 15 styk Bobcat E10 hos Svenningsens, som er dansk Bobcat-importør. Her spillede ergonomien i førersædet en vigtig rolle i forhold til maskinvalget.

- Bobcat-minigraverne adskiller sig fra andre mærker netop ved joystick-styringen og dermed også en bedre ergonomi. Det er vigtigt, når maskinføreren skal tilbringe en hel arbejdsdag på maskinen, og vore kunder efterspørger da også mere og mere joystick i minigraverne, fortæller teknisk chef Frank Larsen hos Loxam i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Frank Larsen sendte ordren på 15 maskiner afsted til Svenningsens, sket det uden vaklen. Bobcat E10'eren var nemlig testet godt igennem som udlejningsmaskine af Loxam selv.

- Vi købte et par stykker for et år siden netop for at teste, om det var maskiner, vi kunne bruge flere af. Vi vidste, at vi godt kunne bruge joystick-styringen, men minigraverne skulle jo også leve op til kundernes krav på alle andre felter. De bestod testen, konstaterer Frank Larsen.

Smal maskine

Bobcat E10 er lidt af en paradoks-maskine. Den har en egenvægt på næsten 1200 kg, men finder fint ind i klassen for 1000 kg-maskiner, lyder det fra importøren. Årsagen er de kompakte mål.

- Den er en af de eneste i klassen, der kan køre ind ad en dør. Bredden på blot 71 centimeter gør den særdeles manøvredygtig at komme rundt med og gør maskinen ideel til arbejde på steder, hvor andre minigravere i samme vægtklasse ikke har en chance, fortæller salgschef Dennis Faurby hos Svenningsens.

- Mange andre 1200 kg-maskiner er 83 eller 85 centimeter brede. Samtidig kan båndene på E10 skydes hele 390 millimeter ud til 1100 millimeter. Det øger naturligvis stabiliteten ganske betragteligt, siger Dennis Faurby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med de beskedne ydre mål bliver den lille minigraver også en vigtig aktør i mange nedbrydningsopgaver. Maskinen er som standard monteret med demolition-kit.

Masser af Bobcat

Svenningsens fortæller, at Bobcat E10 har været et salgshit i Danmark, siden den blev lanceret i første version i 2008. Som en af Europas største udlejere af maskiner og anlægsgrej har Loxam også taget solidt fra. Alene inden for det seneste halvandet år har udlejningskæmpen på europæisk plan købt godt og vel 250 Bobcat-maskiner. Nu supplerer Loxam i Danmark så med yderligere 15 styk.

De 15 nye Bobcat E10 har i øvrigt været igennem malerkabinen med specialfarver på fabrikken. Svenningsens har leveret de nye maskiner i de originale rød/grå Loxam-farver.