Abonnementsartikel

Det første hold har bestået det uddannelsesforløb i bygnings- og miljøsanering, som Danske Maskinstationer og Entreprenører har startet sammen med Learnmark Horsens.

De første kursister har nu fået overrakt beviser for deres viden og færdigheder som afslutning på i alt otte ugers kursusforløb inden for nedrivning - også kaldet bygnings- og miljøsanering. Holdet startede tilbage i vinteren 2015/2016 og har nu efter godt et år afsluttet forløbet med en eksamen. Det skriver Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) i en pressemeddelelse.

- Det er yderst tilfredsstillende, at det første hold inden for denne nye bygnings- og miljøsaneringsuddannelse nu har afsluttet forløbet endog med et meget tilfredsstillende resultat. Det vidner om, at de mindre- og mellemstore entreprenørvirksomheder har et ønske om at opkvalificere sig på miljø- og nedbrydningsområdet, fortæller Søren Christensen fra DM&E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kravene øges

Ny lovgivning, større kendskab om miljøfremmende stoffer i den ældre bygningsmasse sammenholdt med ønsket om højere og bedre genanvendelse stiller store krav til de virksomheder, der skal udføre nedrivningsopgaverne i fremtiden.

- Vi tror, at entreprenører og bygherre i fremtiden vil blive mødt med større krav fra myndigheder både med hensyn til at passe på miljøet såvel som arbejdsmiljøet samt at sikre en højere og bedre genanvendelse. Med den nye uddannelse er der nu mulighed for at opnå den nødvendige viden og færdigheder samt dokumentere sine kvalifikationer, siger Søren Christensen.

Håb om flere hold

Bygnings- og Miljøsaneringsuddannelsen består af et skoleforløb på i alt otte uger fordelt på fire moduler over to vintre. Uddannelsen sikrer deltagerne en grundig, alsidig viden samt praktiske færdigheder, når de udfører miljøsanering og nedrivning lige fra planlægning og udførelse til afslutning og kvalitetssikring af opgaver.

- Hold to startede op denne vinter, og vi håber, der kan samles et hold igen næste vinter. Der er rigtig mange entreprenørvirksomheder, der udfører nedrivningsopgaver, og skal kvalifikationerne hæves og området professionaliseret, er uddannelse det bedste sted at starte. Derfor håber vi, at uddannelsen, som er åben for alle, kan tiltrække flere virksomheder, afslutter Søren Christensen.