Abonnementsartikel

Boligselskaberne i Brøndby Strand Parkerne har opgivet at finde en løsning til fjernelse af PCB i husene. Nu indstilles husene til nedrivning.

De fire boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand. Det er dog ikke lykkedes at finde en teknisk holdbar og økonomisk forsvarlig metode til at fjerne PCB'en, og på den baggrund har styregruppen for de fire boligselskaber i fællesskab besluttet at indstille, at de fem 16-etagers højhuse i Brøndby Strand, der er forureneret med PCB, rives ned. Det oplyser Lejerbo i en pressemeddelelse.

Svær renovering

Udover at indeholde miljøgiften PCB er der i de fem højhuse også problemer med nedbrudt beton og utidssvarende installationer. Det betyder, at bygningerne kræver en omfattende og meget omkostningsfuld renovering, som også kræver, at samtlige beboere skal genhuses i minimum 18 måneder. De fire boligselskaber har derfor vurderet, at det er nødvendigt at afveje, om omkostningerne til renoveringen vil stå mål med resultatet, og efter mange undersøgelser er boligselskabernes vurdering, at kvaliteten af de renoverede boliger ikke kan retfærdiggøre en så dyr renovering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det anslås, at nedrivningen af de fem PCB-ramte højhuse kan holdes på et budget på lige over 200 millioner kroner, hvorimod den billigste renovering, der vil sikre sunde boliger i de fem højhuse, vil beløbe sig til omkring 780 millioner kroner.

Bygges nyt

For beboerne i de fem berørte højhuse betyder det, at de skal genhuses. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår det kommer til at ske, men boligselskaberne regner med at kunne melde en tidsplan ud i løbet af efteråret 2017.

Det er ønsket fra alle fire boligselskaber, at der efterfølgende bygges nye boliger på grundene.

En nedrivning af almene boliger kræver en godkendelse fra beboerne i de respektive boligafdelinger, Brøndby Kommune og Transport-, Bygnings og Boligministeriet. Der er derfor stadig længe til, at en eventuel nedrivning vil kunne gennemføres.

Brøndby Strand Parkerne rummer i alt cirka 2900 boliger og er tegnet af Brøndby Strand Parkerne er tegnet af arkitekterne Svend Høgsbro og Thorvald Dreyer og opført i perioden 1968-1974.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højhusene indeholder hver mellem 60 og 64 lejligheder, og i alt skal 196 familier genhuses.